香港快運:承諾會退回自選座位的費用

846 回覆
15 Like 930 Dislike
我唔會話事主閪

因為每個人買位都有人偏好

錯係航空公司,你放得位出街賣,根本一調就應該自動退款

咋傻搏客唔追係乞衣到不知所謂
邊個話係upgrade
前排要俾錢,俾得錢嚟有exit位唔揀而揀前排實有原因㗎
可能係就係想快啲落機
咁你郁佢個位 對佢嚟講係downgrade喎
喺UO 既角度的確係upgrade, 銀碼唔同就係唔同

我無話UO 啱啊,個客有權唔接受,而解決既責任喺UO度
佢FB公審人喎
斷估就係uo無地勤理過呢樣嘢
上到機先有空姐發現exit row坐咗未成年既人係到
結果人地一家四口要求調位

空姐又唔同後來上機個group客解釋咩事
淨係叫佢地自己返香港慢慢申請refund
要搵人貼番原 post 出嚟
屌點解講咗幾日仲可以理解成咁多唔同版本
係UO要求一家四口調位

嗰家人無自己揀exit row, 係UO派佢哋落去既

分清主動被動好關鍵
公審有咩問題
你岩

結論就係uo又要賣劃位服務
但收完錢就算,全部嘢唔follow up
搞到咁撚柒一張飛都賠唔起
連做關公都咁撚事旦,機上面只會更嚴重,遲啲超賣出現企位都得
一個受害者公審另一個受害者喎

嗰家人又唔係自己去霸人個位

係本身買左位,UO 轉機型調佢哋去exit row
上到機又話唔夠歲數唔坐得要再調

嗰家人喺全件事上都係被動架喎
你去打劫後被捉上庭,你可以照跟住答,得到事主同意攞錢出嚟,感謝理解,事主非常配合
乞兒航空乞兒客人
等睇 第三集 啦
等睇 呢家人 上網 投訴被公審
如果買左位,又係uo無做好過位工作,唔應該被人公審。

依家只少有兩批人
反社會人格/反家庭客既係度抽水
無追晒成件事 又閱讀理解0 係度 唔嘈UO 嘈嗰個家庭
思維清晰
邊可能因為想同仔女一齊坐走去剝奪原先座位既擁有人
咁職員強硬快手搞掂個八婆咪得囉
而家係有人唔遵守規矩
令到飛機唔準時起飛喎
要屌應該屌搞事嗰個囉
航空公司辦事不力令到事主個位比人坐咗喎

事主仲要幫同機乘客諗轉機同開唔開心
仲要幫航空公司諗?
傻撚咗呀?
依單黎計,職員強硬就deboard 左事主了

passenger list 都改埋,技術上嗰家人就係「坐啱位」

唔接受調位嗰個係事主
退係基本,衣家係你失職搞到個客,要個客硬食,影響個客去旅行嘅心情,退錢+道歉係應份,講到好似被迫咁
再補充多少少細節

1. 嗰家人應該係買機票嗰陣已經買咗位,而UO嗰陣諗住用嘅機同實際有嘅機唔同,就出現咗未成年+用普通位價錢買到exit row

2. 嗰家人check in嗰陣畀ground staff發現唔可以坐exit row,而因為呢個係UO改機導致嘅問題所以應承成家人一齊調

3. 又因為fully book,所以淨係可以同其他人調,咁啱就調著事主嗰行,事主又check咗in所以淨係可以臨上機前通知(唔係商量)

4. 嗰家人揸住新boarding pass上機先,坐咗去assign嘅新位,事主上到機畀crew通知畀人調咗,好死唔死事主買咗位,上到機就發現原來個位畀人坐咗,要去坐exit row

5. 事主唔滿意安排同UO crew鼓燥,crew淨係識叫佢忍同退錢,有花生友唔gur就擺上fb,the rest is the history

最大問題就係uo囉,乜撚都唔理就調位,仲要調著個比錢嘅客,仲要叫人忍,擺上fb後又自爆係自己公司on9+無額外賠償,呢啲公司真係極品
平時行李超重就罰人多多
自己無位俾人就退番一開始個錢?
咁著數
UO都on9 ,唔符合咪幫一家四口轉第二班機囉

咁大間公司都搞唔掂就搞9 d客

退返幾廿蚊 真係多謝晒
職員邊有得咁樣同意
唔同意就踢左佢地落機啦
盲人都夠膽踢 一家大細算得係d咩
佢boarding應該有同意, 之後上到機先反口要坐原位
如果無同意過應該機都唔洗上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞