香港快運:承諾會退回自選座位的費用

846 回覆
15 Like 930 Dislike
咁緊要點解唔留位?
航空業: overbook拒絶你上機都仲得,調你位有幾奇?

Anyway 外國都係denied boarding 先有規定賠償金額,調位都係無監管
點解人地條鹹魚好食D?
無撚大志咪你呢啲
起碼都r2個焗豬啦on99
事主邊一句話「嗰家人迫」?

講黎講去都係事主唔接受UO 既安排咋喎

而UO 既安排係包括「安排嗰家人坐事主個位」

嗰家人係被動既,何來迫?
咁以後唔使買位啦
一個二個都搶人個位
以後唔再買位買貴價機票
UO 俾你UP到上
飛機倉外面最頂個位又點
咪又係UO

講笑話呀UP機
真係未驚過
除非大炒幾次賠到X
你嘅常識可以惡過所有規例 犀利喎
咁到時到你俾人玩同我地講聲
我還返你尾二兩句俾你 順便睇你下你表演
所以我咪用「」囉
緊急位闊d 劃位都貴過普通位啦
你睇佢個款似可憐你咋
真係預早搭UO就係要有承擔惡果

成班人爭住,衝上去爭位

未出發先興奮
如果你上機時我同你講

唔好意思呀因生, 今日因為機位調動你原本分派咗個位要安排比其他有需要嘅乘客, 為咗保償, 今日將先生個位置upgrade 咗去商務艙, 新嘅座位係xxA窗口位嚟, 祝你旅途愉快

你係咪會屌鳩我而家比啲好嘢你, 就可以拎走你本身啲嘢
舊年試過坐uo 去曼谷,比少少錢預先book左緊急出口位,因為闊啲,點知上到機發現係一般座位,問個空服,佢話因為轉左機型所以係咁,我都費事再講,以後永不錄用,坐泰航好過
空中解體果陣係咪走得快D架呢D位
兩家人都有俾錢買飛,改機型焗調位,兩邊都嬲。

UO乞兒最錯。
快運冇焗豬
大灣區先有焗豬
可以咁講
不過要知道uo本身係咪都同意呢個arrangement先

如果uo同意呢個arrangement既話
果家人都係爭取自己權益 uo大可reject佢再踢佢落機
uo比得佢一家人調位 即係都認可左呢個arrangement

結論 就算買左位都好
搭呢d賤種航空都係要早少少排前d上機
我地家長父母愛咁偉大 你地死埋一邊啦
要怪就怪自己唔夠人玩 from上面
係咪廿蚊張飛機飲食券, 連杯麵都食唔起個隻
無架,航空公司夠薑拆散我同小朋友原來已經揀咗ge 連位,我都係唯有惡D照講返呢兩句大航空公司架咋
你有冇俾人UP過,多數閘口同你講今日坐前D OK嘛就完
唔會講話upgrade 咗去商務艙,
leg room闊d
再上面咪講左唔嘈係因為唔想班DELAY, 講到明條氣唔順都唔算被迫?
[硬性換了]係開心野黎?
2個大人坐EXIT, 2個1X歲自己坐有咩問題?
就係因為要呢家人HAPPY 所以其他人要就佢?
驚唔驚喜,過癮唔過癮

你可以點做,講兩句
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞