香港快運:承諾會退回自選座位的費用

846 回覆
15 Like 930 Dislike
一行四人家庭最初預訂的座位變成緊急出口座位排

係咪即係果個家庭都有俾錢揀位?
大把乞衣表示照坐
洗鬼公關咩
撚狗咁
真係慘 你個屎窟窿 短短幾日被人屌左咁多次 應該好痛
個事主唔放棄既都係會影響班機起飛,咁點解唔對搶位果個強硬?事主好恰d?
冇兩睇
Marketing黎睇你而家咪搞到一鑊泡咁,處理正確罰少少錢賠少少比客人vs關公,你揀關公?
個問題就係嗰個八婆唔肯掉位
而事主即係受害者 佢為大局着想,所以費事嘈
所以航空公司先之後再處理
如果嗰陣時職員強硬處理嘅話,你知唔知係會影響到之後飛行時間?
其他嗰幾十位乘客又點算?
所以絕對唔係關公同埋客人嘅問題
而家客人佢俾咗航空公司嘅職員知道佢暫時接受咗先
咩Logic 來, 我課左金就係為左自己想要既野

打個例子
我當我睇中左件FIGURE, 一早落左訂
家陣俾隔離個新客WALK-IN 友搶走左, 條友仲要唔駛俾錢
然後個老闆同你講我俾返錢你當你無訂過FIGURE

你話個老闆同個客仔熟玩小圈子都仲可以理解, 最多上網數臭個老闆

而家好似變左守規舉訂FIGURE 個個錯左???
好客之道咪俾有班撚屌睇住黎食囉
咁事主企硬呢?你趕事主落機?

如果嗰陣時職員唔強硬處理嘅話,你知唔知係會影響到之後飛行安全?
其他嗰幾十位乘客又點算?

你知道事主同搶位客係咩人?佢中間有行為影響乘客咁點算?空中服務員既人身安全呢?咁幾十位乘客呢個時候又唔使算?件事未解決就要係空中困獸鬥你知唔知後果可以係點?而家結果論冇事咋,冇可能唔使處理架

你咁睇重個飛行時間,下次你叫個機長打風落雨行雷閃電果陣照衝出去

而家係事主好人咋喎,佢企硬係道理黎架喎,我比錢買位之後比個冇比既搶左個位,而家間公司係幫搶位客一齊搶位,事後先諗藉口喎,如果係咁我下次搶個頭等坐你讓下我丫好喎唔好?你叫航空公司退錢啦
你用飛機做例子都得,我一上機坐個頭等位,你叫原本買位果個退錢啦,我坐左喇

價錢唔同咁解,道理一樣,然後航空公司包庇搶位客同職員諗個大話出黎
你都on9, 老豆老母唔肯加錢揀位憑咩帶仔女去旅行
Sor 睇錯
誰大誰惡誰正確
有無人開個老母同弱智仔係乜水嚟?
乜撚野科金 我屌你老母閪
送多張機票會唔會好啲
原文網址: HK Express調位風波|還原事件始未 事主親解釋:我唔係怪獸家長 | 香港01 https://www.hk01.com/article/1041354?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral

變咗羅生門?
支持家長
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞