香港快運:承諾會退回自選座位的費用

846 回覆
15 Like 930 Dislike
其實新舊櫈嘅座號,排法已經可以唔同
我唔撚信唔洗錢坐exit row會有人嘈
老母俾人中出果陣我又冇份,讓你老母臭閪咩讓
預訂咪等於俾錢

UO 無免費事前劃位
你張圖同你講既字唔match
同埋緊急出口既前一排係邊? 空姐個位?
你買機票講緊一年後既都可以買
位係一齊訂

呢幾日換機型有咩關係?

未買過機票?
我夠知佢唔可以坐喺嗰度囉 但閪女人可以呀嘛
咁有咩理由為咗一個可以坐到喺嗰個位嘅人 而犧牲一個本身買咗呢個位嘅人 明唔明個邏輯喺邊先?
以上係你鳩吹,唔係UO官方解釋
佢自己個小朋友唔撚識睇架?又要想同佢坐但係又唔加錢揀位做乜鳩 要人讓?你有病定傻撚左?
應該同個客買番 價由個客出
以後快運啲位變先到先得
你掉轉咗?
乘客點會熟規則邊個唔坐得出口位,梗係先係crew發現有個中學生坐咗緊急出口位啦,但唔知點解要乘客調位都搞到咁柒
你未撚搭過飛機呀?
有任何更改一早通知咗啦 去到check-in會再次同你confirm
有咩理由發生上到機先會冇咗個位啊
人地預訂果時係一家一齊坐,點解要拆開?

UO有問題,俾左錢都要客受?
下次啲客厚面皮話同行嘅人係弱智 唔識照顧自己所以要一齊坐 又慳返買位錢
同埋跟UO 講法老豆老母似係assign 左exit row, 只係想同嗰兩隻「小朋友」坐普通位要人調
正常你拎個EXIT ROW 位出嚟同人換大把人即刻SAY YES
係咪UO 班白痴唔俾調位嗰個住求其俾兩個吉位人
香港快運回覆本報查詢時解釋,因機型轉換的關係,一行四人家庭最初預訂的座位變成緊急出口座位排。

而根據規定,當中兩位未成年的乘客不能坐在緊急出口座位排,因此與相關家庭解釋調位需要、並得到另一排四位乘客的同意後(當中包括兩位已付費自選座位的乘客),迅速安排對調。香港快運已向協助對調的乘客解釋並承諾會退回自選座位的費用,集團十分感謝當日各位乘客的理解和配合。如乘客未符合相關安全規定,香港快運會為該乘客重新安排替代座位。

閱讀能力是很重要的,要識分主語動詞喎
咁嗰個位本身有人買咗 點解而家要客受?
你講到人哋冇買到喎 但成件事係佢為咗一己私欲 搶咗人哋個位喎
咁好明顯係UO地勤+系統有問題啦

呢幾日機型一樣有咩關係呀柒頭?
梗係要退啦屌
問題係佢個做法on撚9呀嘛 垃圾公司
求下你去驗下個腦
佢個講法唔合理
買機票有填出生日期
唔可能上到機先要佢四個換位

而如果換機型嗰刻已經決定佢四個轉坐事主個位
冇理由事主由拎board pass到入閘登機都冇人同佢講
張boarding pass座位number亦應該對得啱

唔會係事主跟飛行入去先見個位俾人坐
我估係UO講大話
佢哋一家四口同另一排四個對調
對方都同意咗 點解會再出現搶位事件?
定係調位同搶位係兩件事嚟,UO撈埋嚟講當處理咗?
咁有咩證據佢換咗機先 而家啲人就check到 冇撚轉過呀嘛啊
你係咪嗰兩隻巨嬰黎
兩排人都有俾錢呀

如果唔係UO唔退啦

機組直接講「跟登機證坐」就完事啦

點會出現「UO又entertain班怪獸」仲要俾人影相放上網呢>?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞