香港快運:承諾會退回自選座位的費用

846 回覆
15 Like 930 Dislike
人地人多囉
坐Exit row 如果撞機嗰陣係有責任
點解uo貿貿然俾呢個責任受害人
唔覺得係送喎
多撚謝播
退錢咁好
咁咪屌航空公司

點解要私刑影人相?

事主自己話:
1. 登機時被截
2. 最後坐exit row
3. 無同有細路嗰家人講過野

咁我真係唔明嗰家人有乜錯
明明就係UO亂搞
咪話UO弱智
坐得UO大部份人都係貪平
你出4張voucher coupon 減100都大把人爭住同你調啦
仲要加闊左個seat
更何況成單野都係UO自己搞出嚟
大家以後唔洗買位同跟位坐啦
先到先得算鳩數
跟本錯既係UO
如果個家人態度正常 你估其他乘客仲會post出嚟咩
我想講我上次坐CX 去英國,三個月前買機票嗰陣加錢坐extra legroom位,後排個阿姐同一個有特殊需要(應該要坐輪椅) 係咁同空姐嘈,內容係阿姐話佢同同行者都係買咗extra leg 位但點解check in 嗰陣地勤調咗佢位,佢以為係調好啲,點知上機發現係普通位。最後原來因為特殊需要唔可以坐緊急出口位,所以調咗佢位(都無講會賠或退錢),阿姐當然條氣唔順,最後空姐幫佢搵到後面應該有位,所以調走佢兩個,再叫佢落機後email CS 退錢(唔知係咪淨退extra 錢)

我喺前面一路食花生,一路諗買extra legroom唔係有特別備註寫明有咩限制㗎咩? 啲人無睇(包括今次UO) 就嘈 同埋應該所有航空公司嘅機組人員唔會主動講賠償,所以有咩都叫人落機搵CS 拎refund
我一向俾錢買位
成件事我覺得我係消費者好冇保障
咁大家可以沖入去霸位
blocked account
I see
1. 登機時被截 < -- 佢唔接受WOR
屌你老母
隻腳向前伸直晒都冇人理你
Gate改位,你唔接受咪唔好上機

轉機型改位有得你唔接受咩?

地勤/航空公司識做應該要喺Gate 解釋清楚有乜補償
有無諗過最初個CREW/地勤真係同個客講西客一家三口唔肯還位
你坐佢地個位啦, 你落機之後搵公司退返揀位個錢 (根據琴日一開始流出嘅內容)

然後呢個Fionn唔制, 最後UO先安排佢地坐Exit 位
所以佢地都想投訴返一開始offer退錢個職員呢?

UO真係當個Exit位有寶
見過有人因為啲去廁所出入問題比人兇, 差啲打交
Crew處理完之後, 無辜辜比人屌條友話淨返2個鐘唔想坐喺嗰班人身邊, 想坐去前面exit位
個Crew好為難咁話公司一定要收錢先可以比客坐
最後搞到要請前面其他人執一執位先鬆到2個位比嗰兩條友都唔肯放個exit位坐一陣
第2段佢有講BOARDING 攔左佢....即係個家人根本未搞掂就自己坐左人地個位啦
唔使嘈
個老母有冇錯 唔敢講

但uo安排混亂 就一定
要屌就屌uo
笑死有extra legroom仲要嘈
有無諗過最初個CREW/地勤真係同個客講西客一家三口唔肯還位
你坐佢地個位啦, 你落機之後搵公司退返揀位個錢 (根據琴日一開始流出嘅內容)

然後呢個Fionn唔制, 最後UO先安排佢地坐Exit 位
所以佢地都想投訴返一開始offer退錢個職員呢?

UO真係當個Exit位有寶
見過有人因為啲去廁所出入問題比人兇, 差啲打交
Crew處理完之後, 無辜辜比人屌條友話淨返2個鐘唔想坐喺嗰班人身邊, 想坐去前面exit位
個Crew好為難咁話公司一定要收錢先可以比客坐
最後搞到要請前面其他人執一執位先鬆到2個位比嗰兩條友都唔肯放個exit位坐一陣

咁撚樣都可以嘈交 真係多閪人搭
你個小朋友年紀都幾大喎

你自己都識講有咩事要負責,咁一開始又唔比錢揀位
之後要人哋負責,你咁叻仔嘅
UO心諗:你班垃圾咪又係繼續俾錢坐俾你哋屌幾句有乜所謂
完全同意,任何情況都係安全行先

至於無左原來座位嘅乘客
航空公司有曬免責條款
佢唔理商譽唔額外compensate 你無佢符架喎
又咪大把人坐 算鳩數啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞