香港快運:承諾會退回自選座位的費用

846 回覆
15 Like 930 Dislike
Fionn點知嗰一家人係你口中的“受害者”? 佢係喺機口被告知要轉位,然後佢上機後就見到有家人坐左佢地原本個位之餘仲要話“唔好諗住郁我地,我地一定唔會讓”之類的說話

咁就住已知的資訊,就係因為有一家人要一齊坐所以迫走左佢地囉,咁公審有乜野問題?
咁咪俾錢買位囉仆街
你而家搞到人啊仆街
正宗死傻閪
我上咗機亂西咁坐。然後光比番幾條野航空公司得唔㑸?
幫你推下囉
CEO係女人。
已經block撚咗條傻鳩
見親佢喺每個post都一定喺度包拗頸搏屌

撚鳩乘客方面UO根本就係慣犯嚟
事主張boarding pass白紙黑字寫明佢坐邊個位,去到搵差佬呢個層次點解你覺得係會拉畀人搶位嗰個乘客落機而唔係拉搶人位嘅乘客落機?
計埋行李分分鐘CX平過UO
係UO政策話exit row多leg room要俾錢揀位咋喎
唔係個個都中意
你覺得咁著數點解唔係開咪問有無人肯換,而係夾硬迫另一個客(仲要係俾錢揀位嘅)去換?
證明你同UO一樣唔撚識做CS/PR
你覺得好嘢唔重要
個客覺得係好先得
一係你就當場sell掂個客認同你個offer係好嘢
你睇返#452
香港快運:承諾會退回自選座位的費用
https://lih.kg/CzROzoX
“苦主” 係 閘口 被UO 換左張新 boarding pass 換左去緊急出口嗰行,有新座位。
去到搵差佬呢個層次點解你覺得係 邊個落機
似後者囉
果家人都俾左錢買位一齊坐,UO安排佢地坐前一排,點解要俾人公審?
無需要知,因為Fionn 認左佢張boarding pass 已經喺閘口被換左

啫係嗰個位喺嗰一刻已經唔係佢既

佢要嘈就嘈UO

嗰個位邊個坐已經唔關佢事

今次係有兩組人受調位影響:
1. 一家四口買普通位-> 換機型變左exit row-> 上到機crew 要求調位-> 一家四口接受

2. Fionn 買普通位-> 去到閘口被換boarding pass 調左去exit row -> Fionn 企圖唔接受-> 上機影原本個位既乘客公審

明明兩組人都係受害者,Fionn 憑乜公審第一組人? 因為佢哋接受UO 安排而自己唔接受? 根本Fionn 係屌錯人,要屌就屌UO做乜調位
航空公司有最終權力決定座位分配

既然喺閘口已經截住Fionn 換boarding pass,啫係passenger list 已經更新左

Fionn 報警的話落機嗰個會係Fionn
唔係坐EXIT,係俾人調左坐30行

咁俾我都嬲啦
唔搭 UO, 係咪會揀搭 大灣區航空先
哦,啫係閘口調Fionn 去30行?

UO 真係賤到無人有
無ga, sell唔到第1個咪sale 第2個
平時都大把人加錢買leg room
而家免費你估會無人要?

根本成單關公要唔please 西客就可以避免
UO 就係on9在唔撚處理個西客仲要講大話嚟出聲明
苦主已經講咗UO 講大話
睇你信邊個

不過以UO 往績我信係UO 講大話
UO 呢間垃圾
做生意做到咁撚柒
如果一家四口無買飛hx先錯得最撚離譜喎
等第三集啦,
上左東張 , cctvb為左收視會補大家追
總之呢單野一定係UO 錯
差在邊個陪佢一齊錯

派位咁撚簡單都可以搞到成鑊粥個controller炒鳩咗佢啦
現場唔識執生唔識handle 西客嘅地勤自己辭職啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞