香港快運:承諾會退回自選座位的費用

846 回覆
15 Like 930 Dislike
啱條撚咩
正常呢d野 係櫃位出機票果陣已經要同客解釋清楚啦
要退錢都要係果陣退埋 而唔係上到機先搞場大龍鳳

冇一早安排好老母一家4口re-arrange既座位就係最大問題
CLS.....轉機型你5分鐘前先知?
仲有我TICKET個位就係我個位.....依家唔係超賣WOR....你公司根據咩原因俾我個位人地坐再PUMP走我?
仲有補償....我一樣有權唔接受 坐原位, UO 咪自己去同個家人傾
你搞清楚D LOGIC 先出黎柒好D WOR
uo垃圾囉
一早就話 要屌就屌uo
個老母係on9 但佢都係受害者
事主咪撚應承佢退款呀
起碼係要uo賠錢
屌你老母係咁兒送個餐氹下個客洗死咩
快啲執柒左佢算啦
野蠻人根本要立即掃佢落機, 現在變相鼓勵其他閪人有樣學樣。
不如你諗埋點樣可以r多兩個杯麵食
CLS
民航處呀?機場管理局係管機場 唔係管航空公司喎
邊條規定家長一定要同未成年邊撚度小朋友坐
btw你個名真係冇改錯
調返轉咁講
老母一家大細都買左位
而家上到機 唔比佢地坐自己個位 要調走佢地一家4口
咪一樣有問題
爭在最後個結果係老母一家人嘈 定係 被調走果4個人嘈姐

但無論邊個結果都好
錯既點都係uo
Gate 響機時
你ticket 個位的確已經唔係你個位喇

再講清楚,應該係crew 調嗰家人去事主個位,再通知Gate 響事主機時,事主個位已經無左

係賤架,我同意UO要負全責
咁無4連位, 咪要扔去下一班機
你買飛用嗰個垃圾啫

但地勤嗰個唔應該垃圾㗎嘛
但係依個做法唔係uo獨有
佢都戇鳩嘅
即係S O P出問題,自助登記嘅時候明知條友未成年都俾佢坐
咁錯既一定係UO , 不過個家人都冇可能迫人同佢調, 好聲好氣根本冇地勤都有人肯調
即係比啲好嘢你,就可以拎走你本身啲嘢?
你弱智先要家長跟姐
小學生去旅行都唔使家長陪同啦
唔係航空有條例所以我可以同小朋友一齊坐

係我作為家長,無論如何一定要同小朋友坐保障佢安全,呢個係常識
嗰家人邊有迫人

事主自己認左喺Gate 被截

啫係UO 個passenger list 入面事主個位已經reassign 左俾嗰家人

何來迫
即係一家四口本身都有買位但轉咗機型變咗緊急出口
Why not
錯既一定係UO - 同意
但係一家四口無可能無問題囉

你想享受 一家平排坐 係你既意願 同航空公司/安全無關
既然要100%揸到正黎做既
2個唔夠秤既 出事要換位 就2個其他位坐, 父母可以照常坐係緊急位
唔撚接受就落機 That's it
無可能 因為你一家四口 想享天輪之樂 (ON9諗法) 要迫其他人受
所以 家長比人公審係抵死

咁都唔算迫? 佢自己要一家人坐就要搞到人地
UO 咪自己補俾呢個家人囉...你搞咩其他人呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞