香港快運:承諾會退回自選座位的費用

846 回覆
15 Like 930 Dislike
UO 系統同operation垃圾全香港都知

你句「唔可能上到機先要佢四個換位」已經唔成立
香港快運回覆本報查詢時解釋,因機型轉換的關係,一行四人家庭最初預訂的座位變成緊急出口座位排。

而根據規定,當中兩位未成年的乘客不能坐在緊急出口座位排,因此與相關家庭解釋調位需要、並得到另一排四位乘客的同意後(當中包括兩位已付費自選座位的乘客),迅速安排對調。香港快運已向協助對調的乘客解釋並承諾會退回自選座位的費用,集團十分感謝當日各位乘客的理解和配合。如乘客未符合相關安全規定,香港快運會為該乘客重新安排替代座位。

閱讀能力是很重要的,要識分主語動詞喎

你覺得FB原post受害者(當中包括兩位已付費自選座位的乘客) 真係一開始就同意左調位既話重會唔會影果家人相丫拿?
你自己google uo reply la 柒頭
唔換機型就唔會未夠18買到出口位啦
依家咪就係睇撚完先質疑囉
所以一係UO系統真係廢到我地都難以想像,係boarding gate上機之前都verify唔到個乘客係咪合乎資格坐extra legroom + 職員解釋不當

一係就學你咁講,UO講大話

無論係邊個情況,UO都係垃圾
因此與相關家庭解釋調位需要、得到另一排四位乘客的同意後(當中包括兩位已付費自選座位的乘客)

「因此」同「並」之間咪就係嘈交同影相囉
縱容閪客嘅柒公司
換機型唔坐得要調位晨早上機前知喇
成機無一行係臨櫃check in 客可以換位

根本地面一開始就要同c9講,退揀位費+全家機尾,唔係就分開坐,先好印boarding pass 俾佢哋
喱個位係事主俾人坐左嗰個位
唔係聲稱「四人家庭預約」嘅緊急出口位

btw UO肯定講緊大話
同自己去旅行為開心
唔想未到埗一肚氣
不搭廉航,唔爭在個幾百一千
咁咪即係 有一邊俾左錢都 冇原本個位坐囉
你個腦裝屎?
咁都唔明?
但再推論落去,被人坐咗個位嘅事主,crew調返佢去exit row咪搞掂,一定肯啦

所以一係有人講緊大話,一係UO賤到連呢啲情況都堅持唔放個exit row畀人坐
「因此」同「並」之間咪就係嘈交同影相囉
咁咪姐係件事未settle好既時候果家人已經霸左人地位先
睇相都唔知邊撚度有小朋友
智商係小朋友?
咁咪叫機組人員再arrange 過第二set位囉,點解係都要霸咗人哋個位
未夠18號係唔俾坐出口位。完。
crew 安排既仲係咪叫「霸」?
關我撚事,我屌大佢老母個肚架?
垃圾公司
垃圾老母 影衰晒 無恥
你諗下件事會唔會咁on9
改左位發現有未成年
後面個排無人坐喎,你四個坐後面啦
如果uo 又好,家庭又好,有得到同意
點會發生件事
你話uo安排左先,家庭坐低左唔肯再郁
咁本身條友就唔會話怪獸家長啦,佢淨係屌uo啦
定係你信篇野,人哋同意左,事後反口影相話鳩人搶位呀?
班機飛到,佢肯坐另一個位係妥協,而唔係同意囉
係呀,所以UO 一係無講真話
一係啲crew 廢到調位都唔識

成班仲幫班閪人講說話
咁撚簡單 坐到逃生位嘅人唔撚坐走去搶人個位
賠你老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞