香港快運:承諾會退回自選座位的費用

846 回覆
15 Like 930 Dislike
睇唔住就咪柒生
你肯家冇?
大家都唔肯定之下, 咁2個PARTY都有問題, 事主就一定係無辜
你咁講得都知人地惡晒
慳返啲時間反省下你啲教育方針好過啦
大婆就係想二奶執
即使有offer 2/2, 而嗰家人要求「調就三個一齊調」, 而UO 又entertain

咁嗰家人係無問題架

事實就係passenger list 都改埋
嗰家人係白紙黑字坐嗰三個位

何來「有問題」

你最多只可以嘈UO 點解要咁改張passenger list
退現金卷,逼你下次要坐番快運
Express恰獨遊
咁又唔係喎,咁多人唔拆做乜走去拆有一家大細有小朋友ge 先呢,事實亦證明左航空公司個priorty 係未成年小朋友安全行先,佢哋寧願拆比左錢留位ge 大人先
倒返轉Wo 獨遊專用
ON9 仔,你老母俾狗屌了
Passenger list 都改埋,事主張boarding pass 仲會係比人霸左個位?!
事主話「登機時被截」
咪啫係Gate 響機

響得機你張boarding pass 都void 左啦
唔好諗到咁美好
可以只係果家人排前d 早d上機
所以佢地有優先調位既選擇

其實買緊急出口座位嗰陣,航空公司一定有講明有咩限制,嗰家人無可能唔知道自己嘅小朋友未成年唔坐得,我覺得佢哋係博大霧。上到機航空公司發現有問題唔會理你係咪一家人,當然航空公司應該係check in 就要調配而唔係上到機先處理,但你嗰句「無架,航空公司夠薑拆散我同小朋友原來已經揀咗ge 連位」 只限於你無違反規定嘅情況下,你先會有理
唔係話改左機型咩
你點get 到係家長搏大霧
年頭我有賠到miles喎
UO 自己聲稱嗰家人俾錢買普通位
因為轉機型而變左exit row

再上到機後被crew 安排調離exit row
唔會博大霧啦

UO 一見exit row有人坐即時會叫你拎登機證

依家問題係改機型,UO自己認左,唔好再屈果家人係閪客

UO先係乞兒航空
因爲閪就因爲閪 唔使係度美化
12歲以上有特別需要係要登記
其實你係咪FF左人地小朋友同自己個一樣大啫
個家人本身可能冇錯 咪就係好似你咁先俾屌
受害者有咩必要對另一個更加無辜嘅受害者又閪又串柒柒
下次自己走咗去頭等坐咗人哋個位, 佢哋係咪會叫個頭等客讓個位俾我坐?
職員強硬點解唔係對搶人位條八婆強硬, 而係要對俾人搶嗰個強硬?
咪7係,下次輪到你中招
記得唔好企硬 由UO打散你
完全唔覺得果家人有錯
明明比左錢買位 緊係要坐埋一齊
錯既一定係UO
而家啲家長大L晒個個都當自己係vvvip
呢間野PR 屎尼
我坐UO只會冇朋友冇親人,一個人搭,放心

同親友去旅行一定CX
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞