香港快運:承諾會退回自選座位的費用

846 回覆
15 Like 930 Dislike
會唔會就係炒哂
所以搞到日日都有柒事
#92,睇字啦柒頭
兩邊都比哂錢,柒夠未
仲管得衰過ryanair
online check-in 唔經櫃位但機上處理真係好撚差我唔信你即場同個客解釋好哂再主動幫人退錢會搞到咁
班乞兒都會照坐架啦洗咩關公
貪平係咁架啦 一分錢一分貨 條氣唔撚順都冇用
正常航空公司係會主動offer俾你
好似外國overbook踢你落機咁係會主動賠錢求你落機
香港係從來唔會,只會叫你事後自己填form投訴
當刻係唔會有承諾做任何compensation
退番都要官方承諾

大佬基本野黎, 無做到專人(最好係空姐)主動拎錢送上門都唔好出聲啦
crew 話連派汽水既權限都無
位係可以幾個月前買,但你係機場check in果陣地勤應該要搞好曬呢啲野啦
咁講法既話 個老母其實冇錯到
轉機型出機票果下就已經編左另一行比老母果家人
老母上到機都係跟機票坐

除非張機票都係編左老母一家人坐左係緊急出口位
不過點都好 都係uo自己on9做錯野
咁撚驚咪一早比錢揀位囉
50蚊個位都比唔起?
兩家人都有畀錢揀位
如果一家四口因為垃圾UO安排失當而搶人位係冇問題嘅話
咁俾人搶嘅影返搶位嘅都好合理啫
呢個真, 有咩可能搞原本個位D人...就算佢話事後賠都講清楚先
你睇下呢個CASE , 賠$20
仆你個街, 如果係我, 我俾夠$50 個空姐叫佢咪撚煩我
退錢 同 補償 係兩樣野
正路登機前要嗌咪嗌晒兩組客埋櫃檯換位
上晒機先換on99
咁應該兩家都賠啦 淨係賠一家咁趣緻
買左錢一齊坐一件事
霸左人地個位係一件事
垃圾航空認事又係一件事
所以好睇間公司reputation

CX 唔會有咁既問題因為地勤通常安排好
萬一機上出事,CX cs 都出左名大方派miles/錢 做補償

而UO 個朵幾臭就全香港都知
UO教大家係香港做文明人跟規矩,肯比錢係冇用

要學某國人做潑婦爛佬夠大聲就有道理
入閘前已經可以搞啦....上到機先搞唔屌柒佢就有鬼
隻臭閪港嬸下次屌閪生仔好心搵個有私人飛機既
upgrade個兩個人咪搞掂晒on9公關
仲未有人入嚟講死窮撚
俾錢既坐左三角位(緊急EXIT)前一排
點知前一排客人都有俾錢

錯既點都係UO
唔係唔會賠啦

機組一句「坐返自己登機證個位」就完啦
咁都諗唔明點解出事?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞