香港快運:承諾會退回自選座位的費用

846 回覆
15 Like 930 Dislike
有冇收返老母錢?
寧得罪君子 莫得罪小人
如果我係果家人 會同UO講
人地唔肯喎 你肯定傾掂數先 我唔想有爭執
冇責任幫你得失人
其實職場上都一樣 冇啦啦俾人擺去做醜人 以為好型咩
香港公司
本身就比左錢
比多d? 計埋行李,HX有機會平過UO
其實點解唔搞退錢再加free upgrade r , 送乜送乜希望佢下次再揀快運咁樣既做法
咪係
我就唔信全部位都俾哂錢
調都調班無俾錢個批啦
香港快運回覆本報查詢時解釋,因機型轉換的關係,一行四人家庭最初預訂的座位變成緊急出口座位排

而根據規定,當中兩位未成年的乘客不能坐在緊急出口座位排,因此與相關家庭解釋調位需要、並得到另一排四位乘客的同意後(當中包括兩位已付費自選座位的乘客),迅速安排對調。香港快運已向協助對調的乘客解釋並承諾會退回自選座位的費用,集團十分感謝當日各位乘客的理解和配合。如乘客未符合相關安全規定,香港快運會為該乘客重新安排替代座位。
原來有得退
我調過
check in 嗰下咪知囉
咁check in 完
知道要調
咁喺gate等嗰陣係咪應該要搵事主出黎講
而唔係上機嗰刻先同人地講呀?
宜家個世界係咁
好搞笑
即係偷野俾人發現:「我俾返錢你囉」

偷野冇成本
其實成件事好鬼
點解攞boarding pass, 閘口呢啲理論上會知出生日期嘅位會無alert
但反而上到機先比空姐發現未夠秤?
係我閱讀理解有問題定係文章表達得唔好定點

內文係話閪媽唔肯讓座,事主好人得滯先,亦都擔心會延誤到大家, 先無奈中繼續畀個閪媽坐個位。
冇提到職員喎

講真,我係佢就玩大佢,等啲職員踢撚咗個閪媽落機
即係UO份公關稿係假野黎囉.....
退回就得?而家我俾錢買咗咁耐到果一刻先享受唔到服務啵,屌你老母
先不論個仔幾大個,乜撚都拎小朋友做擋箭牌你打橫行都得啦,你呢D人留係到真係獻世
fb當時人話無同意過喎
成件事都係uo老作
係,UO正乞兒,仆街,講大話
人地買得自選位
好大機會就係想同人坐
而家拆開左佢 就算佢坐exit row都未必開心嘅
個老豆老母堅持要4位一體
唔可以剩係調走佢對仔女掛
賺曬利息,還本金唔還息
其實你明唔明講緊乜
而家講緊受害者,佢費事影響人所以先俾佢繼續坐
如果職員對個八婆強硬嘅話
後果其實都係影響到成班機飛行時間
有人要轉機或者遲到唔開心咁又係邊個負責?
八婆就一定冇得負責啦 航空公司又要食死貓
uo閪起上黎 隨時嗌你地幾個客自己傾
閪航閪客
uo根本就唔當d客係人 少你一個唔少

btw呢個post一個賤種uo打手都冇
就知真係uo有問題
平時果班人最鍾意笑鳩人唔肯比錢揀位 話人乞衣
今次全部都有比錢 但都冇位坐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞