貓咪切完蛋蛋廁所都去唔到

677 回覆
42 Like 201 Dislike
男仔有人睇住既時候可以除罩
我食飯去廁所都都幫佢除
另外你買返個頸圈型既好過呢d膠罩
佢仲可以當頸枕訓
條友以為「極端化」咁樣可以「反諷」
點知真係講出「養貓」個本質係點
👎🏻😜
你嘅論點係乜 一句撻埋嚟 又反駁唔到我
咁多人支持梗係有原因啦

因為事實就係有好多養寵物嘅人,唔認同養寵物係自私嘅行為,仲要企喺度德高地,所以一有位入咪俾人屌囉
養乜都係嫁啦 貓親近人類係天性黎添呀切左佢佢都痴住主人 你吹尻佢漲呀
exact7ly
有乜好駁
“壽命長啲,但係要俾人閹割、失去生育能力” 呢個只係你嘅選擇,調返轉對你咁做你肯唔肯?

所以呢個行為只係飼主嘅自私行為
咁你老豆老母養你都可以奄9你
咁你老豆老母都可以奄9你啦 低等物種
佢只講好處,但唔講壞處
切咗蛋蛋就無咗睾丸素,雄性荷爾蒙不足,反應變得緩慢,對雌性無咗性趣… 呢啲因素令貓好似變乖咗、穩定咗、少咗攻擊性、少同貓打交咁!
其實換另一角度睇,隻貓係廢咗 !!!
又係呢種論調 真係好低質
所以咪講咗「咪係囉」
新彊人受教育完分分鐘夠覺得好正啦

你攞納粹、新彊呢啲「極端例子」
以為人哋會諗「都冇去到咁差嘅」,以為可以做到反諷個效果出嚟
點知真係點出咗個本質出嚟只係嚴重性有差別
起碼我respect佢有承認嘅勇氣
分清楚前因後果先
你幫佢奶蛋蛋未得
仲有人工培養摺耳貓,短鼻狗呢啲天生多病痛嘅品種
冇養開動物,冇留意呢類型資訊,多謝提供資料
又一次大大力冚咗嗰班話幫寵物絕育係為佢哋好嘅虛偽撚一巴
動物個壽命係生命設定嚟
你𠵱種人真係好撚嘔心啊扮撚哂大愛
口口聲聲講生命生命

人類怕死想睇醫生想做手術延長壽命係出於留戀人間嘅自我要求

屌你幫隻貓延長壽命係因為佢可愛
陪伴到你滿足到空虛心靈咋嘛

咁撚大愛又唔見你助養孤兒
直接俾錢幫啲癌症窮撚
呢個Post令人大開眼界 精彩
樓主不如都做絕育手術啦,睇吓你切咗對蛋會點樣感受
我嗰時困籠直到傷口埋口先放佢自由活動
隻貓好活潑唔困籠傷口一定爆線
係你有好處 佢冇
係得你有好處試吓切咗你條撚得唔得?
認真
兩歲先切蛋太遲
佢真係會唔開心好耐
多數建議around 1歲切
2歲先養佢就不如唔好切
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞