貓咪切完蛋蛋廁所都去唔到

677 回覆
42 Like 201 Dislike
所以連登仔齋Talk既可信情度會更加高?
content farm 既可信程度係低少少既
打多左個情字
講定先唔係一連登正字特警海角鴉又衝出黎騎劫個Po
切左幾耐 仔其實唔洗帶咁耐頭罩
你話咩咪咩囉
信專業既獸醫講就話絕育好好賺所以先水你絕育
係連登巴打先最可靠
好撚多留言一定無養過寵物
真係唔了解唔好係度亂講野啦

比啲細佬仔睇到又灌輸曬啲錯既價值觀啦
sorry lor 我信返專業既content farm
kknews到底幾無常識先會睇呢d網
有養過,無閹

將心比心,都係有感情既生物。你覺得啱就啱啦
你又唔係隻貓 點知佢有感情 你係寵物傳心c?
絕育唔係應該㗎咩絕又屌唔絕又屌?

你係有惻隱之心既
做乜鳩
我無養貓唔知點先係對貓最好,但咁多年嚟都係叫人幫貓狗絕育係對佢哋有一定保護?
冇錯 對貓最好一定係剪佢粒蛋蛋
戴圈圈頭罩 唔好戴呢種
同埋有人睇住可以放一陣風
本身絕育手術風險好低 加上本身絕育手術前會做身體檢查同抽血 啲後遺症好多時係因全身麻醉後嘅反應 而呢啲事前檢查就可以避免呢啲情況
覆咗你 係你話懶
大把貓一出世俾老母嫌棄 係條街自生自滅 大把貓一出世因為老母營養不足無奶水飲 餓死係街頭
成世貓生就淨係處於餓同生蟲既環境 甚至跌親
俾人車親都無人理
仲未計有d變態特登殘害貓狗
仲有好多貓俾狗恰 好多母貓俾貓公霸王硬上弓

紅字呢堆都係自然定律,冇人類干預都係會發生
貓仔好快好返,戴多一兩日先

P.S 絕育係好事,有d人代入隻貓話唔好絕育,但根本冇配種需求既貓都應該閹。
你又唔係隻貓 你點知佢冇需求 你傳心c?
其實佢地係抖m網上鐘意俾人鬧 現實鐘意俾狼牙棒捅
到時咪出免責聲明 上連登勿認真乜你唔識自己fact check?
網上尻up完無手尾跟
傻登仔:你惡過共產黨 係呀 我係無養動物 乜都唔識亂咁尻up 唔俾人有言論自由?我唔理 總之就要繁殖貓發姣離家出走?咪就係你困住佢 無自由呀理撚得佢地周圍生 放養俾車車死 貓乸難產死 呢d叫自然 係nature既然係大自然 人類就唔應該干涉佢地死佢地病係佢地事 你干涉就係自私你用錢醫動物?唔見你幫下我地呢d窮人 毒撚 社會廢物?講到尾咪又係偽善雖然你用自己錢去養動物救動物 但你唔幫我 你就係死仆街
連登仔真係好撚癲 每日就係上網搵野屌
當我唔識google啦
所以邊入source
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞