貓咪切完蛋蛋廁所都去唔到

677 回覆
42 Like 201 Dislike
幫襯鋪頭買又話唔人道 領養又嫌三嫌四 領養完又要絕育 唔通啲貓狗識係石頭爆出嚟咩
動物既天性就係周圍痌周圍屌架啦 都唔知D人接受唔到又要養係咩心態
人要絕育既原因點同貓狗比,人有得戴套,會控制自己唔生,你睇香港出生率已經知唔需要
但好多流浪貓狗每日比車車死,打交打死,係條街比人蝦,又有幾多貓狗等人領養
依家有好多細路係條街到無人理?
家貓變流浪猫
中間係咪少咗個步驟
首先樓主係領養
然後你係咪覺得d 貓狗係街/領養機構d 籠入面生活會好過入屋
如果唔係,人類同貓狗要共同生活係一間屋到,絕育係無可避免

至於人類係唔係自私,呢個唔需要討論,因為一定係,你可以企喺道德高地話幫貓狗絕育嘅主人,我都可以企係道德高地話你打死d 蚊曱甴好自私
有冇人喺屋企可以全日睇住佢 有嘅話咪除咗個頭罩
前提係你隻貓唔會成日想lam傷口
間唔中lam你有人喺屋企可以制止佢/用其他野引開佢注意
你呢啲用野生/流浪動物套用喺入屋動物嗰套就死啦
9成連登仔都將人類絕育嗰套放去貓狗度,精蟲上晒腦剩係諗扑嘢,完全無視絕育帶嚟嘅好處
依家望到佢實 佢除咗罩就有時想借啲意奶 即刻拎返塊罩擋住
困籠 直至除到頭罩先出籠
佢依家就係用呢隻線 唔使拆 唔使再返去診所搞一大輪
我都覺得人類男性必須一出世就閹,咁樣就唔會咁多中港家庭
我個隻唔帶頭套,邊個幫佢帶就嬲邊個,結果變左奄完個排未帶過頭套。其實唔帶都無所謂
3日左右就應該好返好多
到時可以用濕紙巾印下印下幫佢抹返乾淨佢hi到嗰啲尿
最最最少都等2星期先好沖涼

上面無端端鬧你嗰啲笑下算 領養已經好有愛心
D愛貓撚成日叫人切蛋 又長命d 健康d 根本係藉口
純粹為左自己方便而剝奪人地作為雄性既尊嚴
你根本就係當佢玩具

男人閹左都會長命d
你老母會唔會為左你個人乖d 健康d而閹撚左你?
你為左方便自己玩姐 屌你老母
人地為左比你玩而無左粒蛋
屌你老母真係比人洗撚晒腦 你老母真係應該閹撚左你
費事你成日打飛機
動物係自由㗎,你自己鍾意躺平生活
你自己都將你自己嘅生存方式套咗去貓狗上面啦
上面啲忽然大愛撚幾時轉食齋
戴咗會生無可戀咁,捱多陣
收皮啦,只係對你自己有好處
自私就認撚咗佢啦
點冇錯呀柒頭
定話我哋屌得啱,你哋一句都反駁唔到呀
啲貓狗撚就講到自己咁愛貓狗視如己出
試吓你老竇老母未問過你就閹鳩咗你,咪又係出post屌柒老竇老母根本冇顧你感受
緊係冇啦,因為我哋唔會為咗一己私慾傷害其他動物
你要養冇問題,但唔好講撚到自己幾撚有愛心幾咁鐘意動物
啱啊 隻貓入左屋會周圍走會打爛野 D手手腳腳可以全部斬哂 反正唔洗出街捕獵 佢亂叫亂咬既話就剪佢聲帶剝埋彭牙 咁就最多好處啦
咁你有冇問過啲牛可唔可以食佢
拎人同動物比你是否on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞