貓咪切完蛋蛋廁所都去唔到

677 回覆
42 Like 201 Dislike
手術做得唔好

我隻貓都係咁

做完手術 之後睇左好幾十個醫生

尿道傷左 手尾好長 捱左半年
太辛苦
最後忍心送左佢走

唔係唔想醫
係醫唔到 同埋佢好痛苦
你覺得係誇大,但係就一直都冇提供到論證出黎
根本你係毫無理據既情況下同我拗
講多少少,其實絕育真係要推廣咩?
你估啲飼主好似你咁無知?
根本好多有養開寵物既都會幫自己啲寵物絕育,領養機構直頭絕左先交比你
由頭到尾都係得你班包拗頸係度嘈
你明撚唔明乜鳩係「懷疑」呀
係要求「確認」呀,關提出論述乜鳩嘢事呀
所以我先問條柒頭8成個數字係點嚟
結果遊咗幾耐花園

真係好柒
啲人成日話連登大陸化真係冇錯
你自己「懷疑」人就要人拎證據證明你既「懷疑」,你自己講完覺唔覺有問題呀?
估唔到咁多人屌樓煮
貓條撚有倒鈎
成個交配過程好殘忍
我都支持貓絕育,世上少一隻貓,就少一隻貓痛苦
佢話病咗唔好睇醫生唔好去醫院
完全九唔搭八
絕育係講緊冇病冇痛無啦啦去做手術喎
笑到仆街啲logic真係

一個咁既留言都有咁多讚好
你就知而家玩膠係幾受歡迎啦
其實如果你上網search下絕育壞處,你都可以搵到d研究表明,絕育後,寵物可能面臨一些健康問題,例如體重增加和某些癌症風險上升
所以絕左育唔代表係100%對寵物好。
如果冇病冇痛但要開刀,再要承擔返一定機率會出事。成件事好唔符合邏輯
人類都會有扁桃腺發炎,咁唔通你為咗令啲小朋友喺佢呢個階段或者大個之後唔會有呢個病。就摘除咗佢個扁桃線啦喎…
弱智仔
從來都係純粹問嘢
我都要等條柒頭答完先去判斷個懷疑係咪正確
結果條柒頭點樣呀
條傻鳩一俾人講絕育壞處
就即刻trigger講有病
正正驗證緊「唔絕育好易有病」呢個推廣係咪誇張化咗
唔講正確性,至少真係好有效
根據佢logic,唔絕育就一定會病

20歲鮮肉被騙到醫院!醒來驚覺「那根慘被切」遭變性 下秒男友人床前逼婚
https://lih.kg/3723272
你問貓貓點解唔開心
答左你又話咁做對貓貓好

過一排啦,會冇咁嬲
@竹澤汀#117189
咩研究,po出黎睇下邊句寫住?
如果冇既話再一次證明比大家睇你地啲所謂「證據」只係得把口
咁而家你係咪獨道撚?
知唔知你講緊咩
事實就係有呢d可能性
人地隻貓發生嘅事你就當睇唔到
一係就話個別例子、極少數咁樣真係合理咩
唔好講咁多煩話啦,
到底有冇研究資料支持你所講既野姐
有就有,冇就冇
淨係識忽視所有問題你咪繼續害人囉
記得個仔一出世就做手術切走條盲腸同扁桃腺
屌,追返你成個po講左啲乜,原來全部都冇根冇據,做乜姐,連登吹水大會呀?
邊個到底係邊個忽視邊個
上面大把證據證明絕育對寵物有益就扮睇唔到
然後自己就「大把人」「人地隻貓」就當例子
你係諗住齋吹水就早啲出聲啦,我唔駛特登搵資料比你
追番你成個po講啲比喻同point都柒到七彩全部比人笑完又唔敢應嗰隻
一定啦,係個吹水大會拎啲事實證明出黎,唔比人笑就有鬼
早知我就同你地玩下膠咪幾好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞