貓咪切完蛋蛋廁所都去唔到

677 回覆
42 Like 201 Dislike
走咗就來3年
絕育仲有個好大嘅壞處就係手術風險其實都高
好多貓本本身健健康康
無啦啦捉佢去做手術 出咗事一堆後遺症
唔好睇小呢個風險其實唔少case
睇到d貓幾渴望自由而唔係比人圈養
由高登到連登上咗十幾年,以前都總會有d 懶係獨特,或者勁無知嘅On9 仔,但真係好少數
唔知幾時開始,呢d 咁嘅撚樣變撚咗大多數,真係好撚恐怖
btw 隻貓點都唔會鍾意個罩㗎喇
有幾高?有幾多%?
咪撚隨口Up 就當自己啱
提醒你講少咗個壞處就即刻起晒鋼爛仔咁搞乜
我又唔係本身同你嘈嗰個痴撚線惡到
我夠可以話你講嘅高達8成係隨口up
錯誤觀點 1,你考慮過貓的感受嗎?太沒人道!

貓什麼感受,你真的知道嗎?

我知道的是,絕育的優點是有醫學研究支持的,絕育能大大降低患生殖系統疾病和腫瘤的幾率。未絕育的母貓,得乳腺腫瘤的概率高達71%。絕育後,這個數字能降到0.35%。貓的啪啪啪純屬激素引起的生理反應,它們啪啪啪的時候,很痛,沒快感,不享受

原文網址:https://kkne.ws/v30Dr1

睇得出樓上反對絕育果班友好Enjoy比倒刺賓周屌
你嘅資訊唔撚啱就唔該收返埋
大把人帶隻貓去絕育完出咗事
fb啲貓group成撚日見
呢啲係咪要當睇唔到呀屌你老母
隻貓一定係處 未開發
個別例子
全世界咁撚多人養貓,咁個出事數字一定多㗎
但唔撚係計數目,係計百分比㗎嘛
全世界咁撚多好似你咁嘅弱智仔,人類都唔會因咁唔生仔,係因為個百分比真係低吖嘛
郁d 屌人老母,到底邊個先係爛仔?
都見過啲貓閹之前親人
閹完見人就咬,嬲足幾年都未完
呢啲肯定係「個別例子」少數唔洗理
講中左
你一嚟就咪"撚"隨口up好意思話返我轉頭
真係肉酸
ok個別例子
唔計唔計
做完手術性格變埋都見唔少
不過某啲人就會話"唔計"囉
你中咗係你唔好彩只係"個別例子"
講粗口就係爛仔?
咁Ok 啦,我係,屌你老母
講粗口就係爛仔?
咁Ok 啦,我係,屌你老母
Quote 錯添,不過唔緊要啦,當屌多次
有冇條數睇下100隻貓做完手術有幾多會出事?
嬲到quote錯咁撚柒
比我講爛仔踩中你條尾咁喎
已經嬲到唔回應手術風險淨係jer住比我話你爛仔笑到我
content farm都攞出嚟

上面問條友8成係邊份paper講
負皮唔覆

絕育會延長壽命應該係事實
不過個效果有冇咁誇張呢
講到唔絕育七成雌貓有乳癌、八成雄癌有前列腺癌喎
(太老先有癌唔計細胞分裂本來就係越老越易出錯
惱羞成怒
content farm 當source 真係笑左 養貓既人真係咁上下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞