貓咪切完蛋蛋廁所都去唔到

677 回覆
42 Like 201 Dislike
久唔久都聽到醫院有醫療事故,記住以後有病唔好睇醫生唔好去醫院
得你自high 咩輸 贏 敗走

中二病

得閒咪上黎笑下你d傻閪
拗贏個傻仔對我無咩意義
如果本身佢冇病冇痛,我都唔會prefer冇啦啦要我個仔比人開刀。其實絕唔絕育呢個係好有爭議性嘅論題。而個人應為寵物絕育大部分嘅好處都係for主人
簡單到吊鹽水都可以死人
咁係咪有事都唔應該去醫院?
係架你可以話個機會好細100萬人都未必有一兩個,但係樓上果班就捉住依一兩個係度拗左成大半個Po
笑左
以後有人叫你攞論證拎張meme就得,又可以繼續玩
切左都會噴尿
屋企隻老貓養左十年
近呢幾年柯尿都係噴 夜晚又成日叫
都唔知係咪而家老左變左何伯的朋友
每晚抹尿已經由憤怒變左例行動作
發脾氣都廢事。
試過有次射係幅牆真係想俾其他人養 諗諗下算啦 得返幾年命,養埋佢終老 好好渡過埋呢幾年一生。
真心有撚病
依家好似得你當張meme圖係論證渣波 你係咪開始有被害妄想症 人地講咩都以為佢同你嗌交

既然講極都唔俾source都認可玩足幾頁
出啲meme搞笑下都唔爭在啦
比左又點?我樓上夠出哂文獻同專業獸醫既意見啦,又咪扮睇唔到
根本成個po就係啲低質撩交拗
咁其實成個po你係支持啲乜,反對啲乜?
會唔會有論證?
定係你會繼續keep住依類玩膠式發言,如果係我真係費事再同你哂時間
覺得講咗個重點出嚟
到底有乜咁大益處係要靠傷害身體換番嚟
嗰啲係癌細胞嚟?定做緊開腔手術?

未接觸「寵物圈」之前會唔會直覺咁諗到呢樣嘢?
令我諗番起呢種初次聽到呢樣嘢嘅「違和感」
做絕育對身體既傷害大定到有病先做手術既傷害大?
仲要計埋治療期間對貓貓身體既負擔,到底邊樣對貓貓好啲
有腦既其實一諗就知
不過你我就比多少少時間你,你唔駛而家答我,比一晚你諗

希望到時唔好又比埋哂果啲貓都enjoy扑野既垃圾答案比我
咪講咗獸醫認可絕育可以減低同性器官組織有關嘅病嘅機率
呢個就梗架啦
但係同「唔絕育就高機率有病」呢件事有乜鳩關係?
你條柒頭就屈人捉字蝨,跟手就屈埋人冇睇
真係搞撚笑

問題係班人推廣絕育好處就係用緊「唔絕育就好易有病」呢個point嚟推呀嘛
樓上一埋假膠笑到仆街
如果你諗住話「就算絕左育都唔係100%冇事」既話麻煩你搵埋條數出黎,你知啦,人地唔搵比你都煩左成日,我唔想哂時間追你條數係邊度拎出黎
你覺得「唔育絕就好易有病」依句有問題
咁麻煩你拎論證出黎
唔好拉其他人落水而家係我問你,點解你會有咁既睇法?
連「未絕育就高機率易有病」呢件事都冇俾source證明咗先

竟然叫人假設定啲貓會病會點係咪食懵咗呀
唔想講咩啲人低質反而屈人低質啦
簡直就係對牛彈琴
你真係冇睇我啲文獻
哂鳩氣,你地繼續玩膠啦
起底下條友就知佢D神邏輯架啦 基本上同佢拗都係哂時間

最近啲寵物店生意係咪好差,冇哂啲「偷貓po」既?
https://lih.kg/3539807
同你一唱一和條柒頭咪推廣咗
未絕育嘅雄貓高達8成有前列腺問題
你個fd都唔記得啦
我問你你就叫我睇其他人,叻仔
你個大連底都唔駛起啦
你無好處之麻 你切左佢 佢有咩好處
柒咗睇錯
咁我答你

因為我懷疑呢樣嘢係誇飾咗之後嘅推廣嚟
就好似你條柒頭推廣絕育嗰陣就已經假設定冇絕育嘅貓有病
証明呢種推廣真係好有效
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞