貓咪切完蛋蛋廁所都去唔到

677 回覆
42 Like 201 Dislike
我講得唔清楚,我係話我唔會為咗滿足自己一時嘅興趣,而去做出傷害動物呢一個行為,雖然我覺得人類係比其他生物高等
你自己試下咪知囉
咪一鳩樣
無la la做左太監 好慘
仲要覺得自己咁做係對隻貓好
見隻貓頹晒覺得好得意放上網笑
又話咩變咗公公,哈哈哈
cls 到
你條撚樣發情咪又係喺女仔樓下鳩叫
男仔一般傷口好得快過女仔好多
唔使戴咁耐頭套,除非醫生手勢唔好
我主子戴咗一日就發脾氣自己除咗
仲搞到隻牙崩撚咗
打畀姑娘問唔戴得唔得
佢話唔好畀佢奶到傷口就得
咁你當我講錯,我都會為咗一己私慾而去傷害同殘殺動物,同養貓狗嘅人冇分別
其實貓公可以唔帶頭罩都得
因為個傷口細到根本唔使連針可以自然癒合
要擔心嘅唔係貓自己舔
反而係醫生手勢好唔好,入面組織有冇發炎
至於喺度留言講廢話嗰啲冇常識嘅戇鳩仔
你filter晒就好
你砌再帶頭罩
可以感受一下
我主子一戴頭套就係咁周圍hi想整甩佢,又發晒脾氣之後由佢唔想洗佢戴,好彩佢又無奶
直接認自己自私啦,儍鳩
啲貓無電話玩又無得打機好慘
你呢啲問阿anson lo同jeremy可能會好啲,佢哋比較有經驗
笑死,根本萬惡既根源就係越黎越多人養,你自己中意小動物咪去動物園睇飽佢囉,偏要係屋企養一隻,就係有需求先會形成產業鏈然後棄養既人又無人理,根本無人養無人喂就唔會有流浪貓狗,養貓養狗個d自私自利點解要其他人甚至其他無辜既生物去幫佢地還呢??
睇到張相都覺得佢好sad
貓變家貓冇得番轉頭
洗濕個頭先要呢啲濕鳩措施我明
所以認自私就得架啦
但記得唔好講乜鳩「為隻貓好」呢啲虛偽嘢
為左爱貓而砌丁,好撚偉大
但咁做我同佢都有好處
屌你老母,你有得屌閪
佢就竟發春既機會都無
動物生出黎
唔係為左比人玩
其實大把養動物嘅人想有動物留後嘅權利
唔係佢哋想幫動物切
而係現時規管領養動物嘅機構強制規定你要認同佢哋「絕育=愛」嘅反生育、厭生命悲觀價值觀

你其實可以喺呢類貓議題嘅posts度,搵到啲偽善、自私嘅女權主義者露底。

宏觀咁睇返而家個社會啲有關貓嘅議題,好難唔發現一個普遍現象,就係總有好多所謂愛貓人士其實係好虛偽,只係透過溺愛嘅手段對待隻貓嚟填補自己童年缺愛引致嘅人格缺陷,想證明畀其他人睇「我好有愛心」,同想教育其他人「你要跟我咁做,畀最好嘅嘢佢(女生)先係正確。」

「寵溺先等於基本正確嘅方式。」(福利主義)
「貓(女仔)就係要用嚟愛錫㗎。」(港女感性語氣mode)

好多人未意識到,呢群女權主義底嘅女性同狗公,透過貓議題,去宣傳「絕育=愛」嘅價值觀,推動閹割手術,迫公眾改變認知:由「pro-life」轉成「畀唔到最好=傷害,所以唔可以養/繁衍」、「呢個世界唔需要咁多生命」、「生育令女性痛苦及係男性強姦嘅厭女體制嘅體現」呢啲仇恨男性本能、反社會、反生命繁衍嘅價值觀。

佢哋透過貓議題去上綱上線女權主義運動,在貓界搶stake(持份/話語權),以至成立一啲有權力、影響力嘅組織/協會,主宰並審批你有沒有「飼養動物權利」(本應就該是人權human rights),對你嘅人格、家庭背景、社經地位﹐甚至感情狀況同外貌,作出判罪,形如一個立法兼司法機構,已然擁有制定法律(King Maker)並執行嘅權力,然後迫公眾在日常生活習慣之中,例如想養吓寵物令自己生活開心啲之中,改變自己嘅性別及道德觀念。例如強制絕育觀念:你唔幫隻貓絕育就一定唔審批畀你養,你冇權養隻貓,你一定係害死佢。用「隻貓會成日叫」、「周圍痾尿」呢啲已經有措施可以解決同防止影響其他人嘅弱論點,仲有援引埋嗰啲「壽命可能會短啲」、「有機會生cancer」嘅呢啲非必然correlation嘅虛弱學術研究理論,嚟將貓嘅動物繁衍天性講成係一種對貓嘅殘忍傷害,你畀佢生育就係你嘅錯,「你愛佢就要幫佢絕育」,顛倒是非黑白,其偽邏輯正正就如「女人有子宮就必然存在若干風險患上子宮頸癌/女人有乳房就必然有若干機率患上乳癌」、「有乳房比起冇乳房,患乳癌風險一定較高」一樣,係哲學上嘅一種存在原罪,存在=錯,然後進入自毀模式去逃避呢種恐懼感。

最後建構出你對生育嘅自覺性道德罪惡感,令你慢慢將對pro-life嘅睇法改成係「pro-life=torture至真」,令你開始由最心底厭惡生育同埋性器官,反生物本能、反男性(性慾文化)、反社會。

說到底,佢哋就係將女權agenda灌入去貓議題度,從龐大嘅公眾生活習慣裡入手,壟斷飼養動物嘅規則,自製出所謂「高尚」嘅價值觀,再迫你洗腦,接受佢嗰套,並改變自己嘅道德價值觀,最終剝削埋整體社會嘅生存、抗壓能力同積極嘅心態,令消極、負面、反生命嘅價值觀變咗做社會主流價值:所謂「女人辛苦」,所以任何想女人生仔嘅思想同行為其實都係原罪,唔生先係default正確同合符道德,女性感受先係主宰社會嘅一切律法同規則。

女權露哂底。

然後最荒謬嘅係,呢啲人好鍾意用「愛護動物」嚟標榜自己,但自己做緊嘅行為,卻唔係事實上嘅愛護動物行為。貓嘅繁衍、覓食、打鬥、遊蕩,貓嘅生活習慣,係貓呢個族群嘅選擇自由(Freedom)。冇錯,Freedom呢個字,係解自由,但of course可能愈嚟愈多人無辦法再明白、理解同拎嚟當作信仰,至於原因點解,就好複雜,在此唔敢談及。好多嗰啲所謂「愛護動物」嘅人士,喺隻貓冇任何傷害嘅情況下,主動出擊入侵佢哋本身嘅領地,大量捕捉,大量絕育,再欠缺道德責任地,畀完「最好嘅人類養育」後,大量放回「沒有人類最好養育條件」嘅原本領地,始亂終棄。記著,係還要把牠(他)們閹割淨盡、褫奪走了其生育權益,剝削貓族群。

牠們,竟把這種事情描述為「動物權益」和「愛護動物」。

諷刺的是,以「愛護動物」來標榜自己肯定與事實不符。貓族群本來安然無恙、開心快樂、優哉游哉地過活、覓食、玩樂、打鬥、繁衍,擴展他們的族群;有些人類卻以「愛護動物」的名義去捕捉他們,令他們受驚、應激、產生一生貓的陰影,令他們的生殖器受到摧殘,然後以被閹掉的身份放回自己的領地,嚴重負面影響他們的社交、生活品質、情緒、自由。牠們嘴裏唸著的堂皇理由,是甚麼?我代牠們說說給你們聽:「太多貓令我們發生交通意外」,「會騷擾人類生活、抓傷人類的」。

如果貓被車撞死,在以貓為本的社會,正確的道德觀念是應該懲罰「危險駕駛引致他貓死亡」的人類司機,而非把錯誤歸咎於貓的生殖器官和功能,以切割、斬掉、挖爛貓隻的子宮或睪丸陽具的方式來懲罰貓族群。正如若街上有女人猥褻露體、騷擾公眾,你斷不能邏輯飛躍,講成「罪行源頭源於該猥褻露體的女性有子宮和卵巢,應該要挖走她的子宮和卵巢來解決這問題」,更不會隨機在街頭捕捉幾十隻人類,為牠們「幸福地」絕一絕育,來「愛牠們!!!」來作為報復該猥褻露體的女子的手段,這完全是胡亂神經邏輯。相反地,懲罰人類來保護貓族群,把人類領地進貢給貓隻享用、自願離場、不打擾貓隻,這才是以貓為本、才能講成是愛護貓隻。

罪,根本不在於貓的生殖功能。邏輯飛躍,把所有問題歸咎於「生育」、「Pro-life」,就是乘機把厭世厭生命的思想上綱上線,透過貓議題去踐行。

同理,所謂貓隻騷擾人類、抓傷人類、傳播疾病給人類,其實亦是一個偽命題,因為在以貓為本的貓類世界之中,正確的邏輯是人類這些動物畜牲正在侵擾貓的領地,嚴重影響貓的日常生活快樂﹐所以反擊是必須的措施,是一種對等反制的正確外交政策,更是天經地義的自我保護方式。若人類懂得安份,不侵擾貓隻,那便不須染上傳染病,自討苦吃,所以沒有「貓騷擾人類」的觀念,只有「人類騷擾貓」的事實。且人類還經常裝模作樣戲弄我們,經常遲遲不奉上足夠食物,還有無知到完全不知道我們是喜歡吃蛇肉和飲蛇血(以人類角度記得徹底煮熟和消毒)。誰騷擾誰?

愛護貓隻,就是讓貓這族群擁有他們的自由。自由比起強制絕育和強制勞改輸入你自己的價值觀遠遠重要。想像一下,若有外星人侵略地球,要捕捉部份人類去絕育及監禁玩弄,你會想甚麼國家/族群被侵略?你會想那些美好、有自由民主精神的文明人類的族群被這樣對待嗎?同理,如果你真心愛貓,如果你認為貓是美好、可愛、應被延續的族群,你會想這樣殘忍對待他們嗎?

說到底,用「愛護動物」作為理由,進行所謂捕捉、絕育、放回等的嚴重騷擾貓隻行為,來實際上踐行最核心、真正最內心想做的 絕育、閹割、反本能的教育目的,就是披著「愛」的皮,去傷害動物的性器官,來滿足這部份人類的自私女權價值觀—反對生育這種令女性受苦的「厭女」、「強姦文化」的生物本能機制,亦即實際上就是充滿對男性意識的仇恨的狼,用愛做藉口去斬貓從而對男性體制報復,其實就是一種虛偽、女權露底、仇恨男性、厭生命的表現。

所以大家都可以發現,其實牠們內心正義凜然的觀念,只是徹頭徹尾的以人類為本的觀念,「愛護動物」實際上是「愛護人類領地免受貓隻騷擾」。所以,若有任何組織聲稱自己「愛護動物」,舉例,愛護動物中心,應該正名為 愛護人類領地中心 才是誠實、具有道德責任的表現,因為愛護、保障人類自己本身領地和生活習慣才是牠們正在做的事實和理據,同時滿足自己的價值觀投射,才是真正的目的。所以,誠實的人,不會說自己愛護動物,而是給予動物自由 或者 誠實地說「其實我養貓只是想自己同家人開心」。(所以你會發現有部份極度沉溺愛貓人士係冇誠實可言、習慣大話連篇、自大、忽視他人感受、臭寸、傲慢、冇道德感)。
信撚埋哂啲貓異工講嘅嘢
你叫你女友或老婆或你本人切撚咗個閪佢囉
似絲打手
你自己去絕育 再剪埋對lin
再問多次呢個問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞