貓咪切完蛋蛋廁所都去唔到

677 回覆
42 Like 201 Dislike
叫daddy mommy 幫你search囉 定係你唔夠膽搵?
係呀
點知會唔會搵到content farm俾人恥笑架
放心啦 絕育對前列腺病嘅影響 每個講絕育嘅地方都會講 係基礎知識嚟 你有智力去篩選㗎嘛 搵返啲專業機構嚟睇 除非你無嘅啫 俾個advise你 唔好睇連登
每個地方姐係咩地方
咩專業機構呀?
我唔知邊份有公信力喎
其實你俾條link嚟係咪真係咁難
要求証據答叫人google咁趣緻嘅
因為你串嘴啫 然後仲要人幫你搵 呢啲招數太弱 唔會俾你牽着鼻子走 如果質疑呢樣野 即係無呢方面嘅知識 你反而應要拎返啲supporting嚟質疑絕育對前列腺嘅影響
你講乜鳩
提出論述嗰一方先至有義務去提交証據喎
點解要其他人做咁趣趣緻嘅

我係想問七八成個數字點嚟
我心知摷得嚟好多都只會寫風險「減少」
減少幾多唔寫,有冇做過統計唔寫
咁不如索性問提出論述提供source 係好實際正路
唔洗浪費冤枉時間

http://www.murmurdnk.tw/2021/10/16/%E7%8A%AC%E8%B2%93%E7%B5%90%E7%B4%AE%E7%9A%84%E7%BE%8E%E9%BA%97%E8%88%87%E5%93%80%E6%84%81/

反而我亂咁摷搵到呢篇嘢
google:貓絕育對前列腺病嘅影響
唔知係咪content farm啦
先唔驗證佢下面啲source係咪堅
係咪衰呢摷一摷搵到啲絕育會反而會增加風險嘅文出嚟
當初直接俾source 咪冇咁多「誤會」囉
連登巴打鳩吹就最有公信力啦
只要立場正確
比倒刺鳩屌一樣可以係享受

唔講咁遠就講寵物台呀
之前一大班人唱好買寵物
到有人買左隻病貓想求助就淨係笑鳩人死蠢
我一早已經叫咗你睇啲pros and cons 做下功課 然後你就扮傻仔話唔識搵
點知依家證明以你嘅智力真係唔識搵資料 你搵呢啲咪content farm嘅例子
你篇文入面嘅壞處 我之前已經講過同埋過講平衡過啲pros and cons 結論就選擇揀絕育
而你依家都仲只係focus講cons 上面一早討論過晒要睇晒兩邊㗎嘛
要放資料上嚟有幾難 但明明係只要了解過絕育就會知嘅資料 都要質疑 咁即係無做過功課就鳩up啦
你反對一樣嘢之前 連嗰樣嘢都未了解過 呢啲咪就係盲反
得啦得啦
所以「雌貓有七成有乳線癌雄貓有八成前列線癌」嘅soruce係邊
我剩係想知一個specific論述嘅source
冇話支持反對緊啲乜嘢
講到咁易搵
你打得字嚟都摷完啦係咪呀
吹到咁大 你叫人邊到搵個source比你 惟有帶你遊下花園轉移下話題
早排幫隻英短仔book 絕育 但要2個月後先有期
比佢享受多2個月有蛋既日子
美國好多州要求強制絕育
其實台灣都係要絕育
https://www.facebook.com/share/p/c8wUVCrThA6WqKc2/?mibextid=qi2Omg

我應該信專業既獸醫同文獻定係樓上果班得把口既人好
其實人類切蛋都有好處
你試吓
切左你,你仲會唔會開心?
為左一己私慾要隻貓做太監,跟住同佢講你開心返啦,都切左啦, 既往不咎。
沒有買賣,沒有傷害。
又唔駛生仔,又唔駛屌閪,有乜風化案可以第一個企出黎撇清關係。
乜咁好心幫人摷埋呀
貓咪6個月前絕育能夠降低91%乳腺癌機率

都攞走性器官,喺性腺發生嘅癌梗係唔會發生啦
不如問點解唔係100%呀
睇嚟嗰篇話性腺唔止性器官嘅論述係堅

不過講咁多都同「未絕育有7成雌貓有乳腺癌」冇關係喎
宜家唔係睇比較絕育同未絕育嘅sample
係講單睇未絕育嘅雌貓會有7成患癌喎

原來你既目的又係玩埋哂啲無聊既捉字蚤同雞蛋挑骨頭,純粹搵交拗
其實有咁多數據支持幫貓絕育係對貓有益根本就冇野值得拗
你真係當人傻架咩有獸醫唔信信你依啲片面之詞
我講80%係前列腺肥大 唔係癌症呀 你知唔知自己質疑緊啲乜
如果你連五歲會有50%呢個資訊都搵唔到 就證明你無認真了解過啦
淨係識得叫人俾資料你睇做伸手黨 講到人哋有義務咁
都已經一早俾咗個方向你 然後就要扮傻遊花園
唔肯面對現實 包拗頸
你衡量過ok其實可以做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞