貓咪切完蛋蛋廁所都去唔到

677 回覆
42 Like 201 Dislike
可以除頭罩 你全程望住佢
唔好俾佢跳高 lam傷口就得
訓教先幫佢帶番

或者幫佢著絕育衣
頭罩試吓轉冬甩
你諗下你自己比人捉咗去切會點
我有話無呢回事咩 我叫你放資料上分析返好處壞處咋 證明你啲閱讀理解能力好低

然後就係出發點 如果你係為咗想長命 量化咗佢先 就要睇吓你想要幾多歲命 如果以唔閹嘅男人平均壽命嚟睇 本人是可以接受的 所以無需要考慮呢個手術 反而平時生活作息 飲食習慣嘅影響就更大 所以自己生活自律啲仲實際

但以寵物嚟睇 無絕育嘅雄性可以高達8成會有前列腺問題 雌性嘅子宮病問題就更致命 健康問題一堆 絕育壞處最主要係易肥同無得生育 肥就易搞啦 控制飲食同運動就解決到 想留後可以生咗先再做絕育 你覺得佢無得做愛好慘 但佢發情你唔搵伴侶俾佢發洩仲慘 就算你搵個伴俾佢 又要控制佢唔好過度生育 咁你又係要佢禁慾

實際上好多呢啲問題你哋無養過嘅唔會知 亦都唔會諗 唔洗你哋照顧就梗係講得口響
你呢d仆街都切埋去啦,你扑野就得動物就唔得,正撚樣
冇左蛋蛋正常反應來。同人一樣
根本切蛋蛋係虐待寵物
佢又冇簽同意書
又唔知切完有咩後果
就係咁俾主人迫去上刑場

唔明點解現代人類社會會出現呢d不人道的行為
慘都要比你迫扮開心
每個組織都有佢獨有立場
唔好過份相信

就算唔講大話,亦都唔會講事實嘅全部
發現連登仔好多都冇常識+反社會人格
用人嘅角度諗隻貓
你哋最好日常生活係咁正義
唔食肉唔開冷氣唔好住城市
因為全部都破壞緊動物棲息地
大把貓一出世俾老母嫌棄 係條街自生自滅 大把貓一出世因為老母營養不足無奶水飲 餓死係街頭
成世貓生就淨係處於餓同生蟲既環境 甚至跌親 俾人車親都無人理
仲未計有d變態特登殘害貓狗
仲有好多貓俾狗恰 好多母貓俾貓公霸王硬上弓
有好多名種貓 俾人惡意拎去做生仔機器 目的為左賺錢
如果你咁都覺得流浪同唔絕育係對貓好既 我無野好講
你自己要訓街 無錢都唔會有女俾你屌同生仔
你憑咩覺得流浪貓就應該係生仔先係贏家

對於流浪貓黎講 現階段並唔係繁殖後代
而係點樣生存落去先係 佢地最重要既議題 有左溫飽先係諗後代 香港仲有好多養貓人士係俾佢地生左先絕育
香港唔係大草原 無所謂好環境俾佢生存
你呢啲先係自私撚

你唔需要覆我 因為我會block9你
人又點同貓?
d平權撚好煩
呢d寵物閹咪閹囉
又唔係人
講到底個出發點都係由你自己身上嘅決定,強加自己嗰套喺隻貓到囉

仲話好多問題冇養過唔會知,你唔養咪冇咁多問題囉
啱呀,直接認為自己着想咪得囉
講到自己係為咗啲寵物幾咁偉大
唔怪之得會有人虐貓
拎去 漁農處人道毀滅
你想表達啲乜?
人唔同貓,所以就會有人虐貓?
樓主無咗蛋蛋咁慘
想表達有D 人係冇同理心
一句「人唔同貓」就做乜都得
樓主大大方方認係為左自己根本唔會有人屌
明明自撚私為自己仲要講到自己好撚大愛
唔夠人講就講子非魚
然後再標簽反對佢嘅人係左癌
要圍爐就死返去d 異工post度啦
咁多貓權傻西
虐貓係犯罪嚟,絕育唔係
自己喺唔同context一輪嘴咁講嘢
又block人唔敢睇人點覆
柒到喊

我講緊野貓同家貓分別
純生物學嘅觀點
唔係「流浪」呢個問題呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞