貓咪切完蛋蛋廁所都去唔到

677 回覆
42 Like 201 Dislike
下半身輕d
跳得高d
野生動物?
你知唔知野生動物定義係咩?
貓狗係外來入侵種
野你老母咩
我再講多次啦 主人幫寵物做嘅決定係free will問題 除非隻寵物會答你問題 如果唔係無得用呢個point去講 你唔幫你隻寵物做無問題㗎 都無人迫你 但你哋就咪屌人絕育啦 樓主問啲問題又無人理
依其他人講法
咁係繁殖場嘅貓係咪好幸福?
日日屌閪
撞撞下就慣 無事
做咗絕育唔會發情 做下功課先
下一句
你剝奪咗隻貓發情權利
貓咪切完蛋蛋廁所都去唔到
https://lih.kg/CtqwfEX
#218 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

因為佢自己都無養動物 aka最肉緊屌唔絕育果個點會有養寵知識
成班單細胞生物係網上指點江山 教化世人同連登毒撚點評女性一樣

我就係話唔絕育佢發情冇女屌
睇清楚啲用個腦諗吓我話邊班人啦
我冇屌人絕育,我係屌嗰班話絕育只係為寵物好,而唔係為自己、唔肯承認自己係自私嘅虛偽撚
頂 sorry 我睇錯咗 覆得太多
唔好戴圈,keep住留意佢有冇lam自己,有就阻止佢,你睇唔到嘅情況先幫佢戴
應該話繁殖場嗰班人,其實同喺屋企養貓狗嘅人冇乜分別,希望養貓狗嘅人士,唔好再屌繁殖場,只係你哋對啲貓狗好少少咁解
咁其實呢啲係哲學問題嚟 你幫人 對人好 其實係咪自私嘅行為 因為你從中會有滿足感 咁究竟係做緊好事定壞事 所以我覺得都係睇人嘅出發點
up乜春啊
人類要食動物 可以話係生理需要
但係點解你覺得幫隻貓切蛋會係同一類既事?
我認為出發點 咪就係自私囉
其實最應該絕育係果班連登仔同佢地父母
生埋d社會垃圾 不學無術 無所事事 不事生產 怨天怨地 笑人beta男 仇女厭女 但又極度渴望繁殖
打碎拎去做堆肥都嫌污染環境
獨醒撚最重要企到高地
做寵物嘅最緊要知掟
主人要你閹就閹 唔準有情緒
做得寵物仲想要自由 仲想要屌閪?
有屋企你返就算好啦
食野要乖乖地食 屙尿要乖乖地屙
隨傳隨到任摸唔嬲
你諗嘅自私係結論 唔係出發點

如果出發點係想寵物將來健健康康 唔洗病得辛苦 我唔覺得個結論會係自私
貓女唔絕育,有子宮蓄膿果陣唔好後悔
冇女屌咁慘
唔係因為冇閹到
而係因為俾人類軟禁
就係想屌柒你呢班人
強加自己嗰套喺隻寵物度,死唔肯認其實係為咗自己,虛偽到仆街

不過老實講,好多人都會好似你咁諗,咁樣諗自己一定會好過啲
一直覺得閹貓閹狗同剪翼都係自私行為
不過養寵物做玩具己經好自私
嗌交嚟都冇意思
養貓果d 人
從來唔會諗下好地地隻貓做咩要俾佢囚禁住
仲會覺得自己好撚有愛心好錫d 貓貓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞