貓咪切完蛋蛋廁所都去唔到

677 回覆
42 Like 201 Dislike
睇完呢個post先知原來咁多人反對寵物閹割
係呀,之前啲新聞話乜嘢電子頸圈,戴咗之後隻狗吠唔到,跟住一大班所謂愛護動物人士走出嚟狂鬧

我心諗:有乜嘢好鬧,你地都冇分別
我係仆街,我食動動係為咗口慾,我認

但都唔會改變養寵物要傷害隻動物呢個行為嘅本質
而且大部份獸醫係倚靠為動物做手術而賺取收入

閹割絕育手術,正正是其一大收入來源
女權+絕育經濟
兩者互惠互利下
難以唔去大力宣傳絕育嘅好處

正如素食主義者般,搬出十萬九千個學術科研研究,去support自己嘅論點
表面上嘅「學術」只係一種包裝
內裡嘅政治運動先係事實

結果好多無知公眾
被班經常濫收費用、胡亂醫治、濫sell療程、醫死貓狗,卻永遠賺到肚滿腸肥嘅獸醫蒙蔽
走去支持班絕育經濟下嘅既得利益者(獸醫及女權主義者)嘅「絕育是好」觀點

仲無知到以「學者聖人」嘅口吻
自以為自己係真理走去教訓返班唔同意絕育嘅人
唔養貓個d人 從來唔會諗下好地地點解要放隻外來(貓)入侵(狗)種出去野外
重會覺得d外來(貓)入侵(狗)種係野外生活自由自在先係好

請問你班撚屌有無諗過其他比貓狗殺死嘅生命呀?
貓狗係生命 D雀唔係生命呀?其他係原生生態系嘅動物生命唔係生命呀?

我知
連登讀書犯法呀嘛
其實好多人係討厭d 貓撚
一日到黑擺出黎自覺好撚有愛心果種嘴臉
養貓本質係一種罪行
窗網、閹割全部都係恐怖既囚禁行為
做呢d 事情只應該用一種歉咎、贖罪既心態去做
唔好當自己好撚大愛咁就 ok
要意識到自己其實係罪犯黎
得喇
知你認咗喇
好叻叻呀
樓主唔認正仆街
得未
離撚晒題阻住晒個po
躝返出去啦
現實生活冇人理你先要入嚟離題搏人屌?
好可憐
野外既事就每個生命自己負責返啦
做咩啫你
咁你咪比佢哋出去隨便屌囉
佢哋冇避孕套
屌到全世界都係貓
到時啲左膠唔好出聲呀
不如全世界人唔好養寵物最好,全部流浪
次次d熱門post都係同一班人出黎唱反調
Block撚完清靜哂
你都冇閹到
有冇屌到周圍都係人?
我當貓係roommate,我照顧佢三餐,佢就幫我捉下蟲仔陪下我咁
養貓係罪行就誇張咗
師兄 你唔講道理嘅話好難討論落去喎 係咁話人自私 虛偽 但我都解釋咗咁耐 你又無point又反駁唔到 只係識loop返自私 虛偽乜乜乜

好多人淨係識上連登鳩up 自己又無養開 無相關知識 就叫人哋隻寵物要點點點 呢啲行為就最不負責任 樓主唔好俾呢啲人影響到 你無做錯到 喺寵物界係好平常嘅事 去連登就嘈到咁 知識真係好重要 希望你隻貓仔健健康康
收皮啦,齋屌我都識啦
你依家駁唔撚到扮小朋友扭計呀?
教精你,駁唔撚到就唔好出聲,冇人話你啞嘅
你條殘種真係好自私...
你知唔知咩係生態系統
貓狗係香港係原生種咩?

重好意思做咩啫你
屌你
都話有避孕套
你睇清楚啲啦
我唔知貓有冇避孕套
同埋
智慧人類高過貓
貓會明白自己周圍屌都有唔好咩
人類有曬控制生育啲想法同方法
成班個個將人類同貓比
做乜鳩
我覺得係你反駁唔到出發點呢嗰問題,自我認為只係對貓好乜乜柒柒
個世界會平衡架啦
野豬都冇閹
有冇成座山都豬?
人類係咪原生種?
你噏𡁵乜鳩
我唔係上面覆開你嗰個
本身入嚟睇下有冇養貓知識學下
你成班友離晒題屌人養貓絕養
要屌自己開個po屌咪撚離題阻撚住
連自己離𡁵題都唔知就去入筷子
屌你老母冚家鏟
出發點你睇返345樓 你駁唔到然後就話人虛偽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞