(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區242新手問嘢睇#1

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
咁squat dl 幾多
170同190
去唔去到中手水平
中手456餅呀清
遠觀夠了
係,好撚貴
比起bp 真係差好遠師兄推多啲胸
依家個個都蹲3餅 大多人pr150-160 所以唔算突出
你bench press同下身差咁撚遠
我bench press pr 之前90 而家我估有95-100
Squat我而家兩餅做到7reps 我估pr可能得120左右
你上身就黎超越下身
反而你要蹲多啲到時見到人地BP係你既Squat就自卑
但我都冇乜skip leg day 行緊ppl 全部位都一周操兩次
俾錢未
增肌增一波話說佢都唔係第一日做尖啦,要增都增咗啦
係咪俾core 限制左
我都係行ppl, 當時推到2餅 1rm 時蹲緊150kg reps
我係冇戴belt 但應該都唔會差咁遠掛 可能你下身特別勁
我覺得自己各方面都算平均 冇乜邊個位係特別勁咁
想請教下點解db rdl 同barbell rdl 做到嘅重量會唔同? grip ?
個人覺得有心練big3 唔洗咁早用belt
用Core raw lift 好夠上3 餅
見依家好多健力撚起步一黎就戴硬Belt 明明只係2餅仔
我算平均啦 係cdl 比較弱差啲俾Squat 追上
同埋依家下身仲係復操緊
你嗰陣係操咗幾耐可以squat 150kg reps
我除咗第一次入gym試拉過兩餅之外都冇玩過deadlift
https://www.instagram.com/p/C7rhzEJSkBZ/
ching 出post ?
comment 有個疑似物主不過講嘢勁怨婦feel
22年封完gym Squat reps 由120跌到80
Pick up 返至蹲150reps 用咗一年
咁而家達到入門標準345餅未
我都係操少一輪Squat個重量就會插水
bench同dl都冇咁誇張好快pick up返
會唔會即食麥片好啲?
好似有1星期extra
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞