(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區242新手問嘢睇#1

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
ivan so 真係好撚煩
成日po 埋啲story 極kam
屌你老味懶好笑
成日帶住副死人眼鏡成個金融才俊咁
勁柒
擺啲posing 又gay 成日正面叉腰
唔係真係以為自己係大H 啊話
埃石一定日日笑佢戇鳩仔
收完佢錢再喺背後笑佢柒
原來就係你條臭柒頭用bench用撚咗九個字
時輪金剛你又改名
正常冇用係呢個範圍
或者測唔到有睪酮
緊係啦
有個跟阿曼达老师喎
佢地拎champ d 學生個個都高T
22年NBF 個 women’s sports model
阿曼达老师真係
新手想問吓,dumbbell bench press做四組15 kg,第四組做到九下左右,之後轉12.5kg繼續做,做到第八組又差唔多冇乜力,再減到10kg,做到第十二組又差唔多冇乜力,之後轉7.5kg繼續做,做到第十六組又差唔多冇乜力,再減到5kg,做到第二十組又差唔多冇乜力,之後轉2.5kg繼續做,做到第二十四組又差唔多冇乜力,再減到做空氣,做到第二十八組又差唔多冇乜力。效果會唔會都唔錯?
又真係好多人扮大H
極撚kam
太多組數,會有junk volume
試下唔好用15,使做重啲做夠4組轉動作
新手有個決擇揀唔到
依排開始1星期跑2-3日 30分鐘
食果方面會控制
160磅想減到140磅
其實需唔需要去JOIN GYM呢?

如果要,gym又有冇邊間比較好(247附近果間好多人)
公司荔枝角果邊 lunch都可以出去做 又有冇邊間好介紹
UNFOL左個正方形人好耐 好奇怪
如果你淨係睇磅數
你做gym會增磅 唔好做
如果你想身型好睇啲就去join gym
唔該晒 咁我再諗下點plan先 thx

有無人傷過呢個位? 想問下點搞
之前傷過, 呢半年就玩返輕重量等佢慢慢好返
到依排覺得無曬事 就開始做RDL 同LEG PRESS
然後琴晚訓個陣郁郁下無啦啦扭傷左, 依家行路少少痛
依半年都無事, 唯一變素係做返rdl 同leg press (2次) 同埋開始追返重量
你係咪閉孔個位慯?(其實盆骨成件嘢好硬,好難傷,有冇照過確診過)
唔睇PHYSIO不如問GPT好過
啲人加個英國國旗係ig profile係咪同人講自己係bno holder?
買左隻iso Gold Nutrition Protein飲
飲完無耐即刻肚痾
是咪應該買啲益生菌食
新手健身JJ,虛心求教
而加落野落到
個第一 t level 高第二 30倍
維護完
Nick Walker師兄點睇Kay Kay拎住張Pro卡不斷去輾壓本地賽事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞