究竟達哥點解同Kitspy反面?

805 回覆
280 Like 45 Dislike
kitspy類似少女時代個jessica咁
自己冇續約所以其他人都唔提得
達哥係諷刺時弊上位
就算以前fifa都係講有趣新聞同自己野為主 唔係政治時事喎
佢唔係似
係扮達哥講野
但佢真係冇乜墨水
把聲又嘈又拆
有時間我睇達哥好過
印象中有見過佢同達玩Apex legends
仲講緊表唔表態
十足十d小粉紅要人出微博
問我有沒有 確實也沒有 一直躲避的藉口 非甚麼大仇
為何舊知己 在最後 變不到老友

其實依句歌詞咪道出晒個情況囉
應該唔係達哥同Kitspy反面 而係Kitspy&個個咩4妹
大概2年前有日達哥直播Black 4 blood 同位叫Leon嘅兄台玩
當時達哥chatroom Kitspy有係到同大家吹水亦有人問點解咁耐無同達哥玩 or 今日會唔會一齊玩
Kitspy回應係想一齊玩 睇達哥安排
https://www.youtube.com/watch?v=YWbp4SHm_4Q&t=112s
但撞見都扮見唔到好odd 不過佢地唔想講就算
ON9 個4妹咩料 又爭野講又唔好笑 刷鞋狗 我寧願Kitspy返黎
https://youtu.be/qTbvM6uc6uI?si=3cna35KeCtN8dd-i

達哥而家已經入咗魔
咁仲使唔使同你班引戰狗交代咁多?
但係佢地都unfol咗對方
唔係應該人大咗先睇化咗咩
但達哥係相反

反而後生嗰陣心態豁達啲
唔係話幫達哥
但你呢句都幾風涼話

佢以前就係好似你咁講「心態豁達」任屌唔嬲打不還手
結果就係人善人欺
是但有啲冇睇台嘅人斷章取義帶下風氣就踩到人落地獄

而家人哋學識反擊同保護自己就話人睇唔化心態唔豁達
順便問下 Kmdd 又係點?
家底忙工作忙 自然無一齊玩
達哥條女
梗係唔係講屌嗰種啦如果惡意洗版屌知嗰班小學雞,嬲係正常

但我唔知你呢幾年多唔多睇live,達哥真係可以為咗一句無傷大雅、無惡意嘅留言,好炆憎咁回應十分鐘,好似樓上巴打個case咁
睇人鬼都睇得出佢依家好硬頸固執
我發覺呢度有幾條友好鍾意唱反調
除左合約問題
解釋唔到kitspy從來唔玩fifa
從來唔玩fifa既streamer唔係得佢 可能只係唔鍾意玩
硬頸固執
仲有好小氣 係真小氣 唔係以前講下笑個種
呢十年真係越大越老屎忽性格
唔識打咪唔打 無咩原因
人好奇妙
成日會將自己嘅標準加落其他人身上
人哋同自己把尺唔同時
會覺得對方有問題
睇達又唔係為睇佢豁達
小器又有咩所謂
其實好多時出口傷人嘅一方
好鍾意用對方小器
黎合理化自己嘅壞行為
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞