究竟達哥點解同Kitspy反面?

805 回覆
280 Like 45 Dislike
聽日再返黎撚下你隻狗 導下你隻傻狗向善先
聽日再撚下你條傻狗先
Kitspy有答過

話無事發生過
但你無視我講佢而家有做過嘅野 你淨係講返轉頭咁討咩論 有咩好討論 你想圍爐咋嘛
一句講晒單野咁兩極 咪係jtv年代老鬼vs紅左後先追既人
達哥個陣人設係點唔洗講
睇住熱血青年轉變到世界仔 有落差令到個萬幾人選擇離開好五常
條傻狗會拎導人向善出黎9up就知係盲反狗啦 撚佢幾下好易自己收皮 所有表過態做過咩野 傻狗眼乜都睇唔到
果陣佢小朋友偶像 大家期望佢企返正確果邊
因為大家都知佢當然係黃 想佢正式講出口 但佢覺得搵食緊要d 忍一手 大家當然屌鳩佢
件事過左 大家又突然有返少少同理心 一來輸左 二來自己都幫藍老闆打緊工
呢件事後佢直接彩你都傻 只俾課金留言搵真銀 最緊要cool住班核心客群 講野唔再有保留 冇舊時果種公關 串你就串你
簡單問你一句,
連登真黃手足「老鳳」以你立場而言你係想支持定恥笑?
佢都無選擇要挽留你呢班因為政見而走既人
後尾style都改埋 做返自己 幾開心
做咗世界仔表面少咗勁多觀眾但實際反而多咗人課金支持,個社會就係咁行,極端地偏向一邊都無運行
以事論事 以前有睇開直播都知kitspy同達
一齊玩過咁多game 咁多回憶 單單淨係dead rising
就已經笑料10足

但隨住時間隊友人數增加到有mumu 一team人
kitspy本身已經少左機會係台面上一齊玩
通常係台慶,多人game先出現
同時mumu youtube拍左第一條片之後
就突然同kitspy斷哂聯絡咁 先唔討論係唔係64搞事
但正常好地地一齊經歷左咁多年既機友
可以好似突然間變陌路人咁 名都唔講得

正常人
會覺得唏噓好正常
人係有感情 付出多既人
一定仲更加在乎啦 好人知常情姐
講到話咩fd 又話 唔fd又話 個啲
只可以講咁你咪可以諗下囉
如果一個係身邊打機兄弟既朋友只係利益關係
覺得冇用了 就可以完全當陌生人
姐係咁多年一齊打機既感情都係咩啊?
唔覺得咁樣好恐佈咩?

已經唔係單單政治立場 賣廣告立場
係人心問題啊
政見隨時間會變既 但人設破左就補唔返
我諗大家都係噩然地見到佢真正既“自己”
無謂破壞心中美好既回憶
達哥以前話過佢唔希望直接喺觀眾身上賺錢
加上當年嘅課金嘅風氣同而家完全唔同

唔係話達哥改變依個諗法有咩問題
但講唔認同達哥因為做咗世界仔而多咗人課金支持
唔啱玩咪唔啱玩
你小學中學大學個推都未必玩到依家啦
其實好閒
唔洗諗到人心問題

同埋唔一定係利益關係
可以好多原因
個時唔知邊個收$8都比人屌到上天花板
你咩事呀
我支持#173
係你無啦係#186咬我
我本身根本冇同你有講過嘢係你咬我先

你邊句可以睇到我唔支持達哥依家做過嘅嘢
或者我話佢冇做過?

我個觀點從來都話佢當年做錯咩事啲人先咁憎

係你條友仔無啦啦咬我
加埋你個跟班
幾鍾意以前嘅time line依家個開台時間太晏
好多時唔係非黑即白 有其他唔同面向 就算同一立場

你都識講小朋友偶像/青少年 果時行動級數已經唔係2014年既程度
如果達哥出聲 真係有細路聽完達哥講之後比人拉左 你係達哥你會點諗? 仲有其他因素 唔係咁易嫁

如果要掌聲同錢既 求其9up幾句實冇事 香港加油 勿忘初心 再賣下產品
大把人用呢招發過豬頭啦 你估達哥唔識咩 佢連sub都係好後期先開 其他人一早開哂叫人課金

但仲知冇得事後孔明 諗住有咩完美方案 咁咁咁就唔會有事 冇人會知今日香港 仲鬧黎做乜
郭大俠,CK姐,KMDD以前同佢玩嗰啲都有提,係唔知點解kitspy真係變咗佛地魔唔敢講佢
你第一句面對現實
你係要事後先會覺得佢冇做錯
結果論

支持觀點:
佢要搵食(國安法)
生命危險(國安法)

但當年當日根本冇論點去支持佢唔回應

因為當年係仲可以遊行表達意見

當年係冇國安法
而遊行目的正正就係要推翻逃犯條例
點解咁多人會反對
因為就係唔想香港變到依家咁
大家都唔出聲冇曬自由

所以大多數人希望佢可以講下嘢
而唔係一句都唔講

因為依家政府係會秋後算帳先更加支持你觀點

當年結果無人知

都係嗰句啦會睇都係會繼續睇達哥
我心中達哥一早死咗
係人都知正面表態會面臨咩後果,公眾人物更加係首當其衝,絕對係唔只講緊之後嘅國安法
kitspy9成9同某人反左面 達哥應該知咩事先唔提
不過黎鷹到後來都無和好返就幾意外
同你講落去都冇意思
你啱我錯
我要瞓了拜拜
群咗x64
係你自己講到國安法之前公眾人物正面抗共係唔需要承擔後果咁
睇下杜汶澤咩後果
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞