(Pokerogue)免費線上Pokemon+Roguelite遊戲

751 回覆
86 Like 7 Dislike
想問糖升cost係永久減cost?
永久減
endless易玩過classic,有15cost
我喺endless到用固拉多去到1000頭已經差唔多降晒cost,我諗打多500層已經可以升埋被動
endless雖然獎勵比classic少一半,但係打得快秒殺唔洗諗,唔洗重複經歷一開頭要setup好,唔洗打訓練員同宿敵,用要好多時間
我打classic之前睇大概都要5-6個鐘完一次,endless 過咗setup階段hea住玩都係1個鐘就100層,因為只係秒殺撳制抽獎game
最重要係錢多,錢多就可以係咁roll道具,包括抽獎劵 rare candy(加親密度=快啲拎糖) 閃符 大師球捉閃捉神獸

想要多啲券可能玩daily仲好,40-50分鐘打50層,完成固定10抽,中間打gym又再多幾抽
reddit每日都有guide,固定seed所以可以完全跟住佢順序無腦完成,缺點係捉重複寵冇糖,所以係志在拎劵同固定想要嘅寵(IV/性格)
屌 原來daily重覆寵冇糖
我仲成日刷
咁我試下跟guide清下daily先thx
我而家1200幾層,可能好好彩10層入面3隻1lv閃
都冇再抽過閃機,拎晒去抽蛋技機
係 開passive先啦
懷疑呢度得你開始左endless
頭兩頁有個人一入就係800幾層,應該仲早過樓主玩

真係狂出閃,今次2lv
奇異花
催眠粉末 + 寄生樹種子,可以屈死好多Boss

5分鐘後又有一隻
舊嗰啲升嚟托
真,我仲未過到200,事實145止步
我仲刷緊ribbon而家40粒
仲未有luck2-3
招passive係毒療,呢到廢嘅仲要未實裝
你帶你po頭隻閃水兔夠打烈空座啦
笑死你今個run endless前面用固打
我係帶咗3隻閃 得B- 去到800幾先出第一個閃符,到1100到就3個,再過多100幾就齊晒4個,然後就係咁爆閃
我之前130拎咗兩個閃符 打到去200 0隻
係咪綠寶石Rouge嗰隻咁嘅玩法
係嘅話好好玩
同埋去到gen幾
冇玩過你講嗰隻 但Gen1-9 未來古代都有
我第一個run帶紙劍打諗住試下升糖
去到200都未見到無極就死晒,唔夠快唔夠硬淨
跟住就轉固拉多反正都係同時間抽到
係頭100lv打慢啲,學完火山爆發就真係大爆發,斷崖劍前面都未有咁勁,主要前面都難死
跟住好似200幾mega埋就真係完全唔使睇係咁撳制
到1000夠資源幫我洗晒全隊性格
Thanks巴打
我講嗰隻係同人改版嚟
每個地圖隨機2-6隻精靈
然後打8個道館4天王 冠軍同隱藏冠軍
死咗強制放生
好難玩但好好玩
不過得gen8 洗翠都冇
好似好勁見你出閃出咁爽想入去玩下
死咗就強制放生呢度冇但有睇過人玩nuzlocke
呢度係每個地圖10層 每10層就打一次boss(可以捉)/館主
定期會有勁敵出嚟打下你 之後後面就打random elite4+champ
到最後就打尾王
我睇stat係呢到捉咗15隻閃,全部都係係800-1300捉,大部分係1100-1300
蛋咁耐以嚟都只係孵過6隻,仲要全部1lv閃

紙劍如果要打到好後要升巨鍛匠tinkaton passive先好用,嗰度太多糖,仲要兩隻加埋11cost,邊有咁多時間升
我先決定去玩固拉多,個save而家都係16個鐘到,比我可能先玩到2次classic最盡3次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞