(Pokerogue)免費線上Pokemon+Roguelite遊戲

751 回覆
86 Like 7 Dislike
隻game經常更新,可能係
琴晚終於爆咗classic
都係要開著retry先得
仲要re咗勁多次
https://youtu.be/6OsFN5kOA3w?si=AGg_E4IytaXmTtym
原來可以用金手指出全寵好似得外國人玩多
開著retry玩啦,145 190隻烈空座都係on99
係有更新
減少雙方果實數量,比較大影響係nerf咗berry pouch,對無盡影響非常大,對classic影響好細
每一round都固定咗隨機路線
即係話你每個波可以喺第幾回合捉都係固定
譬如你用9粒紅波先捉到,你reload都可以用8粒精靈球/hea 8個回合 第9次先用紅波捉結果一樣
唔想慢慢chok呢個數就直接大師

無盡不再無盡,會在5850關完結
無盡除咗最早期會打到crash 一直都係5850完,有爆機text
不過改咗果實而家更少方法打到盡頭
我個save暫時停喺2300,趁仲有幾百層空間比我之後改策略,等佢之後再改先再開呢個save
打到千幾2千已經唔想打落去
等佢更新多d野再玩
搵到legend抽蛋條list
好似話都可以係裝置到轉日期到嗰日抽
5/29 - calyrex
5/30 - necrozma
5/31 - kyurem
6/1 - palkia
6/2 - yveltal
6/3 - zygarde
6/4 - groudon
6/5 - koraidon
6/6 - terapagos
6/7 - zekrom
6/8 - miraidon
6/9 - giratina
6/10 - arceus
6/11 - lugia
6/12 - dialga
6/13 - xerneas
6/14 - ho-oh
6/15 - reshiram
6/16 - zacian
6/17 - mewtwo
6/18- zamazenta
6/19 - kyogre
6/20 - rayquaza
即係血量 異常同個d倍數都唔影響
純粹係第幾回合就必定捉到咁解?
打極都過唔到145
有冇咩寵推介
鬼蟬神寵
血量 異常狀態 同波倍率都影響
所以唔係咁理解
而係佢當前狀態下,你用某一種波要9次捉到,咁佢當前狀態下前面8個回合都係廢

詳細少少:
我想以[血量/狀態]捉佢,淨係掉波要5個pokeball,咁你唔掂佢嘅情況下,就要第5回合先可以用pokeball或以上等級嘅波捉到,途中任你換寵/繼續掉波都唔影響
如果你想系統性啲 特別係有隻你好想好想捉到嘅譬如係神獸/閃,我建議你reload /保險啲就save and quit,重置咗個隨機先
只要你唔係save完轉去玩其他save又再返嚟,你係可以記低捉寵步驟,再完美跟住重現,咁就可以慳返好多高級波

補充一點 你本身要用其他等級波先捉到嘅,不能以更低級波去捉,只可以用更高級去捉,除非本身隻寵可以用低級波捉
即係你本身第5回合可以用ultra ball捉到嘅 都可以用rogue ball捉,不能以pokeball, greatball捉,如果捉到即係本身佢最低要求嘅波唔係ultra ball
鬼蟬係真係神
除咗特性外 最正嘅地方係土居隱士進化係會分開兩隻並且繼承當前道具
亦即係話你係可以keep住唔進化儲晒啲稀有道具/維他命落去
到需要時就進化copy多一set出嚟 包括黑洞 multi-lens
如果本身係閃就出多隻同lv閃 變相double
d道具可唔可以拆出黎俾第二個用
維他命唔可以拆,其他都可以
打完揀道具 右下角有transfer

維他命要轉移要靠dna合成
幾日冇上黎update下
孵左隻青頭仔
增強劑19支就唔比用
沙奈朵 我好彩早期已經攞到蝶舞蛋技
完全碾壓classic
就算冇 升lv學嘅冥想都夠做 我有鋪都係中途捉嚟用冇蛋技
不過如果係starter記得要乸嘅先進到沙奈朵
200層第2階段是但搵隻識撒嬌/羽毛舞降物攻 基本上就死唔去
加埋假哭/金屬音 或者好彩學到輔助力量 可以滿血一招秒
黑洞點有
classic mode已爆
大師級道具並且係最稀有,(同級入面最高得1.3%)
夠運就會有

而家抽蛋有補底機制
太好了

隻電柱捉左我勁耐
見到佢有被動唔想放棄
但波就得個十幾粒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞