(Pokerogue)免費線上Pokemon+Roguelite遊戲

751 回覆
86 Like 7 Dislike
隻盾本身都勁可以單獨當carry,我順便捉到gimmick換姐順便當用新寵過關拎多張飛
鋼系打classic都有優勢
烈空座同尾王我紙御劍都一刀2格半
盾應該打唔到咁多,但都可以逐格至格半先制
最carry嘅後備係巴他蝶,催眠蝶舞一隻清晒又得,輔助捉寵又得,仲要只係1cost
1 cost又有得諗,不過紙御劍一隻已經7 cost
劍舞完2格半?
一定攻擊+6
鋼系頂住第一階段有果實冇難度
要咩果我嗰隻永遠都係比佢一下帶走
我隊員有帶直衝熊拾荒,乜鳩果都塞晒
你比烈空座秒定係尾王,第一定第二階段
尾王p1我平時拎隻傻仔食佢一下
無極光束
送頭先
之後佢硬直 紙劍出嚟A2下 食一下就秒
過p2王係無問題 但唔係靠紙劍 見同你差幾多下
我又未試過一下被秒
我係硬食到一下然後觸發晒啲果實配劍舞第二round切,可能我性格+特防咁啱有關
然後第二階段巴他蝶出嚟催眠再補劍舞再切
打尾王有一下好痛嗰次我好似係抽到念力切割剋屬再爆擊
咁係加特防了我係+A接唔到一下
不過我而家唔可以再試一次,因為我啱啱升咗被動+50%攻會再痛啲
同埋比較重要冇講,我會係195開始用幾萬蚊抽啲加屬性道具 優先特防 速度 攻擊,可能呢到比較關鍵
我都有(因為洗唔到mega stone同極巨菇)
145 ivy收皮了
勁多龍系速度又高一隻都打唔贏
ivy入場冇一大堆廢話講
打極都贏 點完
新手想問下
揀寵果時有紫框代表 d 咩 ?

另外想問下 d 抽獎卷有冇話抽咩 pool 最好 ?
我鳩抽出到呢粒蛋係咪一定會出隻水神獸 ?
SL咗勁多次先過到尾王有次p2階段
打中地裂都只係扣一格
紫框係病毒 會有1.5倍exp
Manaphy egg應該係必出佢機率得1/256低過up緊嘅神
Congrats打王都想秒 冇呢支歌仔唱
P1階段可以
最後一次過到 都係好在佢無用自我再生
玩左陣
隻野死左就完撚完 ?

存檔都無埋要重玩 ?
Rougelike game係咁
你嘅所有寵都有繼承落去starter page到
IV/性格/特性/男女/形態/閃唔閃
我見佢有扭蛋,抽完重玩都會無
唔會呀打關拎券->抽蛋開新寵同蛋技->帶出去威
抽蛋可以抽到啲前期開荒唔會見到嘅寵eg龍系/神獸
另外,用手機玩,除左打橫
打直玩瀏覽器個畫面有無得搞大佢,下面按鍵佔太多位
打橫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞