(Pokerogue)免費線上Pokemon+Roguelite遊戲

751 回覆
86 Like 7 Dislike
4百幾張卷已經準備好
但問題係要孵化先計保底定抽完未孵都計
禁有無雷鳥捉
iOS safari成日彈驚
垃圾game
RNG成份高到離譜
隻寵進化左/捉左進化形下局唔可以直接用嚟做starter
去到50-100WAVE 對面只要有一隻高速寵就可以一穿幾推你隊 就算你LV高過佢都係比佢一擊秒 明顯IV值比佢屈機
能力強/弱化每場唔會reset

屌你老母on9仔先寫得出咁on9嘅規則
問題係要點運用知識去搭夠
人地速度高你可以換寵頂招技
可以搵廢怪疊防或加速
再唔係硬頂一下剋屬秒
仲有玩高速同命幽靈
再唔係撿拾大軍 全身滿樹果
如果你係想要細個捉一隻寵係四天王前磨到一招一件
呢隻唔係你心目中嘅game
rouge like 係鬥技術鬥智識再唔係靠運架啦
無腦平推,太易玩了 垃圾game
比對屈速無腦平推,太屈機了 垃圾game
結論: 垃圾game
玩到千七
而家過關係單純想捉寵 目前合哂閃光寵 3s
隻主力好似又只可以係數值加強
Btw想問問千幾層 只要對面出到手 主寵9成9都被一下秒係咪正常 已經高對面成千lv
你要捉到呢D寵同配招都係要有運
下下D寵壓到紅血拎5-10個藍波掉都捉唔到
我都有搵寵頂招等輸出手可以輸出,但係成隊都慢過佢隻王牌真係冇得打
我剋屬打佢王牌都打佢唔死,一下只扣半血
佢一下就打死我D寵
咁真係冇得玩
明顯係IV問題
同埋既然佢有10 cost呢個規則
點解starter唔可以用進化形 貴D cost咪得
屌你用道具進化果D寵唔洗玩啦 一定要運氣好抽到進化道具先有得玩
認真 你廢
你算公道
抽蛋補底update完
好似而家轉日期抽會有bug 會crash
所以唔建議轉日期抽 官方都唔會幫手
去到700層左右d敵人開始瘋狂自爆
你講用糖開嘅被動?boss係會有 但你捉左唔會有 都係要用糖開架喎
點解你會覺得IV嘅影響有咁大
你話冇蛋技嗰d都合理d
其實你打勁敵前reroll下d buff已經可以好輕鬆過
再唔係咪刷下糖先
好多寵passive好勁
例如龍頭地鼠自帶沙暴天氣
特性用挖沙基本上一定先手 搵到機會劍舞就可以推成隊
不過正常嚟講應該未夠糖就已經爆左classic
至於捉寵應該得神獸係難捉d 通關classic好用嘅寵唔會難捉得去邊
單抽券改咗great ball tier
五抽改咗紅色
紫色改咗做10抽 但得classic有

德政
岩岩過完classic想問之係係咪不停loop endless捉閃光?

發現classic 195仲難打過200
可以去endless捉下閃 都可以loop classic刷ribbon解下成就
有一個成就係100ribbon
玩玩下見到以為自己眼花
有冇人有endless 隊伍分享
一神獸+ 其他閃 + pickup

如果神獸死左 就玩完
要道具進化嗰啲佢會出比你
係遲定早嘅問題
佢想一黎就用進化型屈人啫
最新版攻略
https://www.reddit.com/r/pokerogue/comments/1d7y6ab/yet_another_endless_pok%C3%A9rogue_guide/

前2000或3000其實都都係主要靠一隻carry,不過到2000開始要準備定交接
pickup到你有黑洞就唔太需要
打到近2000神獸易死就合sturdy落去

正常玩打到4個閃符開始 至到2000頭 都係捉閃捉神honeymoon,普通人玩到呢到就可以開新save
普通玩家冇準備去到2000後已經好難打,就算有準備去到3000後都係逃跑流多,見到閃神先再打 都係為挑戰多過捉閃

想易玩啲合體方便啲就揀endless (spliced),合體道具會低級啲,輕鬆好多
雖然佢玩得比較渣,但係呢樣嘢係可取
starter用額外較高嘅cost換取進化型
你犧牲可以帶其他寵嘅能力換取一隻前期勁啲
反正入面升lv都好快,屈人個時間點唔會特別長
我覺得用cost做平衡係可以
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞