(Pokerogue)免費線上Pokemon+Roguelite遊戲

751 回覆
86 Like 7 Dislike
原來係咁玩
咁後面咪實唔夠打…. 而家到500幾 有幾關boss都係好彩先果到 500層個隻boss 咁啱有一隻可以無傷 先可以用不停換寵大法 磨到佢無哂所有招先果到
我覺得500幾仲有得救
低級道具再優先拎維他命畀carry 特別係攻速 (最多拎到IV上限)
紅色道具拎focus band*5 (救命符 50%防死),啱攻擊性格(減物攻就-特攻 /調返轉)就拎soul dew*10 (額外再多100%攻擊)
最高級拎 multi-lens (額外打多次,拎3個最多4次)
有黑洞拎黑洞(每回合吸對面一個道具,理論上你磨得起可以吸晒再去下一層)

黃色復活種子或者臨打boss前拎攻擊boost嗰啲都有幫助
等你打返起setup好夠穩 再拎返閃符 抽獎券
同埋如果到無極(每250)之前你都未夠勁 咁仲係要一個鋼妖 寄生種子鹽醃嗰啲磨死方案

我有一隻後備係詛咒 鹽醃 浸水 種子,鬼嚟 覺得太多用唔晒浸水換守住protect都得
Endless lv最主要係要捉lucky egg
其實無極唔用鋼妖 有冇正常打法 成堆果實 又唔夠佢快
classic定endless?
classic我係第一次真係玩就直接過咗,冇睇攻略
撥沙減命中,強化夾硬過
而當時我隻carry係野生烈箭雀,種族值500都冇,健美強化升幾級 雜技一格一格咁打
好多方法都過到,只係主流得嘅通常係最簡單,自己方法就要多少少耐心

endless我都冇特別用鋼妖過,雖然有後備
都係屈lv直接用數值剋屬碾死
前期好驚青就臨打前5lv roll定啲強化藥 疊攻 速 特防藥 做好準備打

如果 果實問題好大,試下合體緊張感unnerve防佢用果實
而家先知巴他蝶可以gmax,又多一個理由用
咁其實好睇運
D卷ALL IN 閃光POOL算
用Chrome玩好Lag
想問下大家有冇解決辦法
我自己啲券一開頭係all in閃 抽到3-4隻閃後 夠塞得入無盡就冇再抽閃
跟住全抽蛋技,再抽到咁上下就留晒係手 等legend up中自己想要先再抽

前期閃寵係好重要,幫你快啲拎閃符捉閃抽靚道具
過咗前期無盡任捉,多到要揀
閃機比起無盡出太少閃,仲要多數係 1lv黃閃
chrome好少lag,不過之前有特定寵會lag都fix咗
試下熄 Fusion Pallete Swaps
喺HP Bar speed下面
胡帕個特性好撚癲
偷撚到對面底褲都冇埋
無極汰那偷完我再偷返黎
你開樹果外掛我又開樹果外掛
係前期超加鬼屬性成日比d鬼惡技秒
唔知可唔可以用合成器淨係留個特性呢
想留特性要做2號位當材料合成
仲會保留第二屬性即係鬼
原來luck除咗影響稀有物品出現的機率,仲會增加野外出現神獸的機率
偷野或者食人果實等的招式,喺pokerogue裡絕對OP
現時冇實裝luck影響野生
luck亦唔影響神級道具出現機率
現時只係影響每個物品升級嘅機率
即係有時你見到最普通精靈球級升咗上藍色,甚至連住升幾級,呢樣先受luck影響
竟然 我睇UTUBE話實裝咗

BTW DAILY RUN(1/6)教學
https://www.youtube.com/watch?v=kN5JsOq2ETU
暫時官方twitter未見到有,我SSS感覺都同之前冇太大分別
不過都唔排除twitter未公布
我見UTUBE話discord早期公投問玩家想唔想LUCK增加遇野外神獸機率,結果係習大大式實裝
孵咗隻虛吾伊德之後易玩咗好多
異獸提升op
無盡摸式神獸係咪接近一定要用大師球捉….
殘血用八粒第二高lv嘅球都捉唔到
DLLM 145冇啦啦變打BOSS
啱啱先留意到係咪更新咗 係寵身上嘅消耗道具 最多得3粒
琴日玩仲係十粒
你係咪熄咗瀏覽器個加速
你指IVY的寵?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞