(Pokerogue)免費線上Pokemon+Roguelite遊戲

906 回覆
100 Like 7 Dislike
前期應該一啄就殘血
其實張25連抽係點出的?
只係頭一轉爆機先出?
補充一點 傳說機抽傳說蛋比其他機多1倍 (2/256)
因為佢額外將神up隻蛋再放落去,所以抽中傳說蛋有50%係神up 50%其他蛋
不過個人經驗抽中神up個機率遠高於50%,幾乎都係神up
活動補償好似有派過
好似都有話之後再開成就商店都有
初玩咩都冇 水/火系帶 gen9隻水鴨同火鱷 草系帶奇異種子
前期用水鴨 7lv就有強化技 10lv有飛行技打草系,可以keep住個強化掃落去
奇異種子 6lv都有強化技 但升lv淨係識草系同普系攻擊
30幾lv就可以轉用火鱷魚 獨有torch song 一用就強化特攻
或者同水鴨輪流用 獨有技 一用就加速
奇異花後面係當輔助用 留催眠粉同寄生種子吸血
好新咩都冇,當連蛋技都冇
用鬼斯 瑪沙那 拉魯拉斯(男)上艾路雷朵 鯉魚王(20lv前要靠其他)
上面全部低cost 易用 有mega
前面2隻冇強化 後面2隻有
鯉魚王都冇就好難幫到你
再帶隻奇異種子 催眠粉 寄生種子

你自帶嘅圓陸鯊都可以 不過要依賴道具TM 劍舞地震岩崩嗰啲 而且龍系打無極要小心
部垃圾扭蛋機壞咗呀
連續幾日出x鹿
是日up影都冇
成堆common
之前Endless Mode 揀錢道具
實際攞嘅會多過顯示嘅 例如顯示1萬 實際攞3萬
想知係bug定有寵影響到

而家重玩真係顯示幾多就得幾多
我合咗隻
Metal burst + leech seed + recover + salt cure
諗緊Mega Aggron/ Steelix合 Dachsbun,鋼妖唔驚火
好唔好
之前捉咗隻神獸鬼龍,懸浮+第二屬性係龍用嚟合成好似好好用
有啲後悔之前亂合而家冇咗隻嘢嘥咗
好似話改咗顯示,佢顯示比你睇到嘅已經加乘咗
唔好
你要用反擊就係要對面打到你,你鋼妖 無極點打你
recover換protect 用嚟偷turn 剩飯回血
合成就冇被動嘅話:
特性sturdy放2號位,1號位放任意高血量
反擊原理係對面打到你幾到 你就將受傷乘1.5打過去
即係話你血越高 反擊傷害越高
係喎
之前aggron steelix 都冇捉到dum晒心口
有無咩技推介
可以攞嚟過3000關打後啲boss
核心係metal burst+protect 配sturdy
輔助salt cure +leech seed/soak
200層要點過
我得依啲
600:巨金怪
幻:基拉祈
悖謬:雄偉牙,鐵轍跡
傳說:卡璞・蝶蝶,屬性:空,蒼響,雷吉斯奇魯
鹽醃
我無
蒼響輕鬆過
呢隻成日遇到捉隻特性結實就得
隻傻狗打到145層都未搵到把劍俾人打返出嚟
同埋要搵咩隊友
我見都未見過
蒼響 蝶蝶都可以輕鬆過
妖系冇鋼加持就195-200 roll x-defense 加物防
前者升lv有劍舞 後者蛋技有nasty plot陰謀/ TM calm mind冥想 強化
新手想問下有時個LV會變左紅色係咩意思?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞