(Pokerogue)免費線上Pokemon+Roguelite遊戲

751 回覆
86 Like 7 Dislike
強化+降防秒都得
降防用刺耳聲(物防)/金屬音、假哭、酸液炸彈(特防)
好多寵都學到 例如用特攻過嘅沿路求其捉隻冇章嘅鋼系應該都學到
主要係隻boss加到防嘅話比較需要 好彩冇加嘅唔降應該都過到

我唔係試過好多隻 差唔多70個章好多鋪都係求穩用返沙奈朵carry
龍頭地鼠都用得多,其他就大呆獸/富迪/胡帕

不過呢個方法可能有時要f5下,尤其劍舞龍頭地鼠呢d淨係強化攻擊,比火打都痛,195-199roll到多d強化特防就最好,如果唔係就希望佢永遠打隔離嗰隻,或者開下光牆/怪異電波咁都得,如果我starter龍頭過會第1關開始就將特防餵晒比佢
沙奈朵就餵物防咁
不過沙奈朵會易好多 因為降物攻嘅撒嬌/羽毛舞太多寵可以學 基本上唔係好怕毒十字

不過我通常都會帶多隻leech seed/詛咒鬼 反正要攞章 主要睇捉到d咩 加上而家解新challenge成就唔係下下可以強化無腦推
換妖精上嚟佢就會換
撚尾巴瞪眼
-6之後秒佢
唔好比佢stack
中意潑沙都得
過撚到啦
200 都過埋
我個team係
呆王 怪顎龍 凍原熊 鯉魚龍 鹽石巨靈 象徵雀
我要試好多次佢咩時候會換怪
同埋呆王打哈欠 佢瞓覺回合似係fix 加埋 數住換怪就可以上buff同光牆
咁好彩鯉魚龍咬打到畏縮 兩下ko烈空座

之後200 就鹽醃輕鬆過
不過隻boss phase 2係多過4招?
我都係依幾日先知Dark void nerf到命中得50,仲低過Hypnosis
我拉帝而家係
Luster Purge
Draco Meteor
Searing Shot
Recover

我覺得冇咩需要upgrade咁
好似多招flamethrower
恭喜
唔upgrade都ok 錦上添花
本身副kit都夠做
係龍流星唔建議用 減特攻
之前抽到,掙扎咗好耐換唔換走Dragon pulse
儲定券等15 16號轟落去
黑白火龍同蒼響
會 已放棄電話玩 成日都自己F5
白龍勁?
點解呢隻game咁難 好快比勁敵剋死 整game條友有冇人性
交多幾次學費就過到
啲怪好難捉
啲普通寵難咩
Lm
無盡清怪快 火+龍本身打得晒 強aoe 見人speedrun鍾意前期用
但起碼要有蛋技先好用,升lv啲招唔好用
同埋唔係用嚟打無極,打無極要再帶寵
揀怪個時有個紫框係咩意思
係咪要狂拎噴霧開雙打
中咗毒
想刷得多閃雙打係好啲
每日有3隻寵有紫框,用佢哋start吸多50%,仲會影響埋隔離寵

They're starters with Pokerus, which in this game increases xp gains by 50%. Pokerus has a chance to spread up any mon next to a pokerus mon in the party after a battle, and stays active and contagious the whole run.

Basically pick one pokerus starter if you can and it'll quickly spread through the whole team. No need to select multiple pokerus starters even if you could.

https://www.reddit.com/r/pokerogue/s/DbltY2FfSb
用降accuracy 濁流搞到佢係咁miss之後打死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞