(Pokerogue)免費線上Pokemon+Roguelite遊戲

751 回覆
86 Like 7 Dislike
隨機好難講有咩好,理論上唔使進化有咩高基礎屬性/有回復都好有優勢
由零開始新玩可能最新版SV御三家都幾好,獨門技有強化
特別係水鴨,自己可以加攻加速,前期10lv就有飛行技逆屬性打草,又有先制技,升上去又有飛格打擊面甚至學埋雜技多PP高基礎傷害,抽中羽棲又可以回血
要慳錢高攻擊有回血好緊要
另一隻易出係小箭雀,係第一階段廢啲,但好快升第二又好快學雜技,被動火炎之驅易觸發上狀態減對面攻擊,一樣識得升lv學羽棲回血

另一隻我幾鍾意係furfrou 可以剪毛隻貴婦狗,捉物理系神寵,被動減物傷,啲技可以學減攻擊,加防,減命中,捉完寵買平藥回血就得
可以升lv升得快
基本上都係谷到第一隻
其他幾隻跟唔上
係間中有一次神奇糖果+1先好少少
真心悶
齋對戰冇探險搞唔掂

鬼斯閃
升lv主要係好前期問題,30幾lv後有疊經驗加成同分享 好多時未到boss全隊已經滿晒lv
諗都冇諗過冇睇攻略,最後打尾王carry嘅竟然係furfrou嘅撥沙減命中磨死咗

好似抽到神蛋
睇片可以玩到1000lv
經典mode pokemon最盡200lv,無盡mode好似可以過萬
鹽石寶 烈腿蝗 加隻撿拾 差唔多夠通關
你地有冇破圖?個啲屬性圖變晒做綠色交叉
無試過,試下setting搞下會唔會有幫助?
綠毛蟲 獨角蟲比想像中勁,兩隻都係10lv上3階同埋1cost 可以帶晒御三家再補一隻做後備
巴他蝶12lv有齊狀態技,仲有2級減速,前期算快
大針蜂前期速度攻擊都算高,好彩上到mega能力拍得住準神,最後44lv學嗰招殺人加3級攻

第九代隻火starter都幾好用,同埋好似仲隻有冰系招的寵後期會幾大優勢,最理想的話就有隻寵的被動係pickup,不斷執果實,之後再係關與關之間無限免費transfer去主力寵

有時有D物品可以轉寵性格

比卡超有得換衫
點解可以咁

如果pokemon可以mega進化,出mega stone的機率會增加(好似係)
話說你兩隻都係色違
我有4隻,打緊糖減cost,我初次通關之後拎晒啲飛仔去抽閃,好好彩抽到固拉多同紙御劍但太高cost,同時有兩隻閃,後面再升嘅時候又抽到1隻閃然後遇到1隻閃

而家睇緊點樣玩合體
我現時都只係得一隻閃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞