(Pokerogue)免費線上Pokemon+Roguelite遊戲

751 回覆
86 Like 7 Dislike
常駐4萬人以上 講緊都等如steam前30
我仲未爆到
係呀 勁廢
同埋原來係大嘴雀六圍 特性就拎左請假王
我屌如果係狙擊手+請假王六圍就可以做打手
是尻旦用隻恰雷姆都打到千幾 終於遇到固拉多
終於輸左係500 無極汰那屈撚到dllm
成隊得隻龍頭地震可以震佢一格血
講緊龍頭係我成隊最大力
連連擊強化都比左佢(技能會放兩次但傷害減40%)
地系+20% 龍頭有沙之力開埋沙地
都係比盡打走佢兩格 讀佢每次見到龍頭都要強化我試下劍舞一次都係震得佢兩格 多小小一觸發啲果實又回返
成隊養最耐仲高Lv過boss既燃燒寶石美納斯都捱唔到佢一擊對boss上毒又秒解燒又秒解要第4次先用晒boss啲秒解果實
唔養隻毒鬼可能都過唔到呢關同埋可能要靠雙打黎刷高d成個陣容 唔係就得你唯一一隻主力係可以超越boss其他無戲法場地無機制幫手係一出場就等秒
鬼蟬表示:
成程未遇過一隻 難遇過神獸呀ching
不過上狀態根本廢左 無論自己定敵人都輕易解到
寄生樹種子仲有用過燒傷同毒
呢隻驚撚尾巴瞪眼好有用
美納斯特性加物防,無極大技特攻
狀態技愈後愈冇用
boss永遠怕消耗 種子 詛咒 鹽醃
好驚唔夠輸出就帶/捉隻鹽石寶 (sturdy)
想原陣都夠打就帶守住(protect) 特別你龍頭地鼠鋼系,只會對你用龍招優先大砲,夠你疊夠6層buff
有本事就帶鬼蟬,speedrun都係用兩隻 一隻帶一隻捉

想輕鬆啲就玩spliced版
我有隻鬼樹識放種子+守住 換厄鬼椪尖刺防守拖都拖唔到幾多血
同命呢d對boss有冇效 無試過
大boss免疫,一定要打
拖唔到好耐因為你要疊,愈高lv唔可以淨係用一種消耗,特別係你唔夠大力

最新改版後期係所有怪每turn回20%血唔計果實,所以你最少需要兩種加埋扣25%(2/8)
再對上一個版本係30% 即係要額外再浸水/詛咒

不過其實你有劍舞唔應該咁難打,我係固拉多冇buff前1000都係好輕鬆
可能你性格冇加攻,又或者你冇拎維他命加攻(每粒+10%)
再強啲紅色級soul dew一樣+10% 最多100% 不過前期呢個少係正常
種族值係2隻平均架 第1隻嘅passive,第2隻嘅特性
冇帶/前期捉土居基本上唔洗諗,但嗰隻野淨係得龍/毒攻擊招,用鋼妖佢就淨係識龍舞/宇宙力量
classic50個章仲未roll到fusion
我開咗retry先爆到 一開始唔知有得開retry 10幾lv已經狂死要從頭玩過,最後發現捱過咗開頭未進化,之後順好多

我冇睇過攻略,揀咗小火龍、奇異種子、水躍魚,捉咗水鴨、鬼燈、Primarina,最後睇返隻隻都好有用,冇咗個save唔捨得
我睇人開台玩先知依隻game,冇玩開對戰其實應該好快棄game,前面都幾難捱
好似endless先有
唔係架 有個mode係classic帶合體寵過關解鎖
50個
無盡好難玩
四天王難打到反而大悟先最易打

第一隻重複嘅紅閃
新手有問題
1. 一開頭會唔會練死一隻好d? 暫時打到廿層就會輸

2. 每日挑戰點先成功?成功會有咩功勵?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞