(Pokerogue)免費線上Pokemon+Roguelite遊戲

906 回覆
100 Like 7 Dislike
嗰個wave level已到頂
thx
同埋嚟緊抽咩神好
19 June 2024 08:00 - Kyogre
20 June 2024 08:00 - Rayquaza
21 June 2024 08:00 - Rayquaza
22 June 2024 08:00 - Calyrex
24 June 2024 08:00 - Miraidon
26 June 2024 08:00 - Groudon

都好勁 特別蓋歐卡同未來龍
農下all in未來龍先
蓋歐卡都值得抽最少1隻,冇蛋技都好勁
蓋歐卡有冇改到?
有改被動 落雨清除狀態變回血
唔用metal burst係咪基本上無咩可能過到
琴晚又捉左隻藍閃Meloetta同黃閃四顎針龍
可惜Meloetta招Ability未實裝
on9 我隻奇異種子個leftover比街邊啲怪仔偷走 點解啲街邊怪仔會學呢啲on9招
F5收埋
thx 靠隻超夢加潑沙碌到去3300比人踢返出嚟
又要重新爬過
唔係必須 但主流都係用metal burst因為簡單
唔計消耗輔助 另一種流派係投擲地球流
投球+黑夜魔影 出傷會快過反擊
但對level同速度要求好高,基本上要keep住升
冇金屬爆破咁方便,血量唔錯就可以唔洗再升,對candy jar要求都冇咁高
過3000好少會再慢慢打太硬,都係不斷走佬到boss先反擊
多數10turn內搞掂
如果唔得寧願重開個save唔浪費時間 除非好想通關
搭單問埋 主力係咪合隻鋼系學到metal burst同sturdy就得
定係有邊隻特別好用
而家最勁嘅反擊starter係果然仔 有被動sturdy 天生高血 有反擊技
最理想嘅反擊係 sturdy+poison heal 可以唔理回血果實嘅消耗亦防狀態
冇poison heal都冇問題,錦上添花
亦唔一定要metal burst 另一招係comeuppance 果然仔蛋技有
再傳統啲都可以用couter同mirror coat 但有盲點 冇上面2招咁好用 而且限死咗物理同特攻
天生有metal burst同sturdy就鋁鋼橋龍

反擊流咩都冇限 就係要最少metal burst+protect+sturdy
血愈高愈好,其他都係輔助
終於通關普通模式

打last boss心得

P1 無極汰那

無極光束(龍)、污泥炸彈(毒)、龍舞(龍, 變化)與宇宙力量(念, 變化)
帶隻鋼+妖可以免疫佢全部攻擊招, (毒打鋼無效, 龍打妖無效)
佢只會係咁咁兩招變化技加能力, 裝多D高PP的技, 可以慢慢磨死佢
(當然鋼同妖兩隻精靈都可以有一樣效果, 但你要係咁換精靈, 磨到佢無PP再換鬼系, 不過咁有D煩)

p2 無極汰那(無極巨化)

極巨砲、十字毒刃、火焰噴射與自我再生
今次變雙打, 麻煩左好多, 如果唔係應該可以用鋼+妖 切 引火(特性)屈到佢無PP再換鬼睇住佢自殘致死
回正題, 首先要有隻黑霧清左佢P1 D加成, 之後下降對方攻/特攻, 命中, 因為p2無加能力技能, 你降左佢能力, 佢就gg了
不過要注意, 千其唔好帶食物殘渣打boss, 佢有舊道具能力係偷你道具
神獸係咪靜係可以抽無得捉?
有得捉
其實劍狗搵劍係咪有條件
我加埋56百次都未見過劍
冇條件
本身高階進化道具係紅色級classic就難
成日卡檔係咩玩法
終於
劍狗搵到劍打好多都一啖一件

顏色幾靚
第一隻唔錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞