(Pokerogue)免費線上Pokemon+Roguelite遊戲

906 回覆
100 Like 7 Dislike
落雨噴水
蛋技都唔係必須
限Gen1隊算易玩
阿柏怪、毒氣雙子、富迪、極巨水箭龜、Mega大比鳥、奉神犬就贏到

本身有隻三合一磁怪,唔小心進左中伏
限蟲有冇攻略建議比個勁敵roll到火系御三家起手就等死
用焚焰蚣,引火特性
本身招火焰鞭扣防禦
你反而要諗點打贏Mega烈空坐
理論上係用雪絨蛾疊蝶舞再車落去
前日入坑,起手鐘意用鐵甲犀牛+小箭雀,暫時最高打到110
但Rogue個AI會果斷響你蝶舞前換隻剋寵(鋼鎧鴉)counter
多咗d敵對組織之後難搞咗
我幾個save都係之前留落來
個個都打到100 110前後
而家打到70幾層 應該有方法磨到個空檔出黎另一個打手位用緊劍舞巨鉗螳螂
終於過哂全部gen同單屬
除左每日冇乜好打
限蟲最強係壺壺
屌過完先知原來要揀左某個屬先開個challenge仲以為佢個問號問號係任攞一屬都識自己認
新手玩左兩日 有問題想請教一下

1. 每次揀寵個0/10限額有冇方法係可以加大個最大值

2. 黑色蛋係咪一定可以孵化到神寵
1. classic最大係10 但捉/抽寵夠糖可以用黎降cost
2. 黑蛋係幻獸 最勁係紫蛋先有神獸
今日挑戰重點

1. 水伊貝學黑霧,保留活活氣泡及影子分身
2. 貓鼬探長學鬼面
3. 比卡超要捉

貓鼬探長用完鬼面一次就犧牲
然後出水伊貝影子分身三次,再用活活氣泡鬥磨,磨到鳳凰冇曬PP果回復,用曬神聖之火及自我再生

水伊貝黑霧後換比卡超,然後

打到愈後d怪愈硬
根性無敵全部+6再滿血反殺經常發生
前期好用既特性1500+後好似都唔係咁好用
緊張感完佢能力值依然全+6

原本係天氣同天氣加速
仲有連續攻擊偷果
但後面真係唔多夠力
漏左一步,係鬼面後
土龍姐姐都要捉,上黎哈欠後犧牲,先換水伊貝
無限打到後面打唔過就master ball佢攞住100粒有排玩
但成日強制根性真係打到悶
佢右上角有堆硬幣
會隨機有異常效果,同埋挺住
好幾次都打Boss都遇到挺住,嗰陣即刻Refresh換次序洗左佢RNG再打
唔該曬ching
雙打要先打死一隻
但見到淨係半格半格咁打已經唔想打
打到鎖血再先制+6物攻巴掌收皮
佢20%下下鎖
我50%成日被秒

諗緊整隻純樸/跟風 唔係後期唔多掂
純樸冇乜用 用加強劑同心之水滴谷死一隻爆攻嘅 再狂餵糖做打手會好好多
我用卡樸蝶蝶做打手 高對面1500lv都唔一定秒 但打4下起碼過75%血先

而家到2000幾層 對面多左個buff係每turn自回1/6血左右 好撚辛苦
15000lv先啱
我已經食到31特攻10粒心之水雨天噴水
秒唔到下場就係死
起碼純樸打第二次唔洗理個全+6
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞