(Pokerogue)免費線上Pokemon+Roguelite遊戲

751 回覆
86 Like 7 Dislike
琴日冇玩miss了
帶隻妖 同冰
再記低佢幾時出龍系
轉隻妖出嚟擋
啱啱留意到都係1cost蟲 第六代scatterbug 粉蝶蟲上彩粉蝶基本上同巴他蝶係一樣
不過再快好多但係催眠要回憶學,輔助向可能再好用啲
比較特別係識學光牆減特攻同埋有吸血技,蝶舞setup上可能再易啲
都係唔食蛋技好易遇到
thx巴打 過左
咁啱我嗰隊真係有隻有岩釘嘅滾動岩 重俾我裝左revive seed
釘加老噴算係搞得掂蜥蜴王
但佢烈空座唔會換
滾動岩用石系招硬砌 贏左
同時我都有鋰魚龍

呢啲戰術對我呢啲博攻博速嘅無腦低級玩家真係大開眼界
我又係而家先個佢隻蜥蜴王特性 係無視弱點屬性
我心諗點解隻老噴 明明草系招應該4份1 點解可以痛到咁
啱啱打到200層死
三旋擊打烈空座都ok 三下就死
呢隻蛋技學到熱風 勁屈
佢AI好簡單,只要佢有嘅招對你嘅屬性係唔太有效或者無效就會換走,唔會計就算唔太效都殺得死你
然後佢換入嘅下隻都係固定,然後你都可以記低成個按鍵順序再reload,再揀返對你有利嘅步驟,包括不停換屬性有利寵
咁佢AI就會係咁換,就會係咁踩釘
特別係烈空座踩剩兩格血個威脅已經差好遠

特性方面隻game比起正傳加咗被動技,即係將本身冇嘅特性額外再加
boss係會有齊
玩家想要就要用糖喺一開始揀寵介面換
如果你有寄生種子 鹽醃 詛咒 呢類每回合扣血招
咁你就需要喺抗龍 抗毒 抗火嘅寵入面來回換
你上鋼系佢就唔會出毒龍只會出火 除非火技冇晒pp
如果冇嘅話基本上你只可以喺佢放完大技要休息嗰一回合做輸出

你個例子就係上完龍頭地鼠(鋼),佢下一招一定出火
換入其他任意寵(最好抗火非妖鋼),咁佢再下一招就一定出龍系大技
呢個時候再換入鋼/妖 上去擋,然後就會有一個回合空間比你輸出,然後loop
所以用妖有個好處係可以擋龍,然後因為怕毒所以佢會出毒,可以上鋼無效埋毒
所以點解啲人鍾意帶鋼妖就係因為可以一次過無效晒3招,剩返火要處理,比較易抗
我兩隻都冇孵過冇蛋技
劇毒都ok?
佢係毒系所以免疫劇毒

一隻頂三隻
用守住頂個砲
等recharge慢慢打
地鼠地洞應該唔夠怏
防自爆
想問 passive點解釋
解鎖
呢個係變種定係融合嘅閃光
第3級閃 最稀有級別
普通閃 luck: 1
呢隻=3隻普通閃
捉到嗰陣送咗40粒糖
我仲未開endless
頭先去check 原本都只係1cost 升咗1級變0.5cost
點玩到咁勁
捉左神獸 但就算開局揀都好難有提升
D糖好難有 開波10COST帶隻神獸得返3COST
打到百幾關開始好難捉怪 想留佢殘血都好易比人秒
係咪要慢慢咁磨到減COST有特性先易玩

終於上到S,仲有4級先到頂,好難上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞