(Pokerogue)免費線上Pokemon+Roguelite遊戲

751 回覆
86 Like 7 Dislike

路卡利奧 My Goat
第一次clear就有mega咁好

變種老鼠
1cost 逃足 普通系 完美入隊
仆街, 卡係190
竹蘭勁到仆街, 打完鬼龍仲有太晶化波克基斯
另外想問極大化手環有咩用, 拎咗之後點變巨化
同其他form change一樣係特定寵+item(極巨菇菇)
有咩寵可以㩒入去睇
https://wiki.pokerogue.net/gameplay:forms#gigantamax_forms
第二次clear有gmax 恥鬼 + mega 地龍
我玩左勁耐先有mega玩
仆街, 原來有兩隻
好彩一隻係食岩系差少少
玩到千八層有九億錢 我master ball有廿粒
仲多過其他ball加埋
有時唔係神獸但見隻野麻撚煩掉十幾個波都捉唔到/殺得死我 我都照掉master ball
基本上都唔會慳reroll嗰啲錢(10次以下)
利申: 有rarity lock同luck SSS
2000層可能要準備下點打

前面都輕鬆過
2000層隻boss 搞唔掂輸咗
本身好少shiny,勁嘅得隻恥鬼,揀晒shiny谷luck玩endless前面勁難過
我主要用帕路奇亞推
好彩有隻閃光灰塵山可以出場幫手flinch
其餘都係淨閃谷luck完全唔用
(1750發現打無極汰那 唔洗再用鹽石巨靈屈salt cure, release左佢)
發現d skills boost item唔夠多怕之後唔夠力而家狂捉野transfer d items
1750慢慢刷又偷左無極汰那廿幾個龍牙boost帕路奇亞招龍技
而家先發現玩endless spliced 一入場會幫你嘅寵copy埋閃lv
即係如果你帶隻紅閃入去,會自動幫你隻紅閃再加一隻紅閃
變相一入場即SSS
閃係咪狂抽shiny up就有,第二次classic賺返嚟啲vouchers抽晒shiny up可以一隻都冇,真係哭死
我係建議冇閃嘅話去shiny機抽3-4隻就停
跟住就去無盡打
(我淨係新玩頭兩日將第一次classic 通關嘅券抽閃 其餘時間9成都係抽legend,而家有25%starter都係閃未計重複,機抽到嘅可能先得10隻到)

如果真係覺得抽唔到閃就直接去打無盡
揀一隻可以carry你過1000+,新手咩糖都冇通常係封面神獸 (防禦力有保證 通常高攻)
冇封面神嘅 帶鬼蟬都係好選擇

完全唔帶閃打無盡,差極去到1000頭都會有第一個閃符 (夠錢比你roll)
跟住就係真正刷閃

佢未來24-48小時有大更新改被動技,我唔敢亂推薦帶被動嘅低cost
咩溝咩 淨係知係火系
magmortar 鴨嘴炎獸
如果開到淘金潮帝牙路卡都幾勁
可以起源型態
抗毒 同妖精系輪轉就可以輕鬆打無極汰那
低cost神級係富迪
快特攻高有mega,仲要係超能力剋正無極
最強係被動 跟風,同時完全copy對手能力等級
不過過多兩日就改成起精神場地嗰個,都算係大nerf

畫龍點眼係特攻技本身係勁好多
一招三聖菇嘅神秘之力70威力升1級特攻
一招超能豔鴕嘅琉光衝激80威力減2級特防
弱少少拉帝奧斯 潔淨光芒95威力減1級特防
都係超能力系
配multi-lens自己想像
即刻拎去打classic 拎章先
密勒頓噴龍無腦推幾爽

90層連超級球都冇點捉
仲要係火龍同劍狗
用緊拉帝,終於可以keep住打耐啲endless
想問下endless同classic點分?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞