(Pokerogue)免費線上Pokemon+Roguelite遊戲

906 回覆
100 Like 7 Dislike
綠蝠珠bro
琴日開始玩

今日爆左經典mode,又係靠鹽醃+自我再生

唔知算唔算好彩,好早就刷到隻閃光口呆花同惡食大王,所以打起上黎都算輕鬆
你變左係呢到出沒,哈
公廁珠bro
野生的挺住了攻擊
好鬼煩直接無敵一回合
岩岩玩左排 有冇邊啲神獸特別勁
定都係用閃光隊推圖算
啪一堆buff, 下round俾佢秒埋都仲得
非常耀眼

剩3隻就齊圖鑑

有無人識玩呢舊野,完左場之後再開新既一場果陣,會唔會無閃光果隻都變左做有閃光(我用1隻閃既同唔閃既合體)

好似係會岩岩check左
會不會太爽
用糖開被動/減cost係永久? 定淨係開果一局有效?
永久
A: 無閃(Luck:0) + B: 藍閃(Luck:2) = AB(Luck:2)
unsplice既話 會變返做原本無閃無Luck既A, B會無左
B: 藍閃(Luck:2) + C: 紅閃(Luck:3) = BC(Luck:5)
unsplice既話 會變返做原本藍閃Luck2既B, C會無左
i see
想問下無盡mode,係唔係無論係幾多關
只要完左場,就會變左可以A閃做起手寵?
無論你玩邊一個mode
你從未捉/孵過閃光既A
而你只係曾經試過用閃既B或C去同A splice
完左定未完場 任何mode都唔會有閃光既A可以做起手寵
玩左成個月都未過倒classic
我一開頭唔識,用振翼髮+劍盾劍怪,all in 振翼髮就過左

Btw依家endless 1000頭,暫時蓋歐卡打全場,基本上係唔係博抽卷,同捉閃同神獸為主,直接到2000就等死?
今日既每日挑戰好易
拎左花潔夫人、棄世猴、卡比獸,加埋自爆磁怪已經玩曬
盡快打到第二階段
然後用詛咒+守住拖回合數都可以輕鬆贏
俾195隻mega 烈空坐掃場
想問單屬性challenge係計入場定完場6隻都同系
同埋副屬計唔計
之前係要入場必須要有該屬性
開到game就只要其中屬性上有就可以出場
任何冇屬該屬性嘅寵都上唔到場 被動特性無效
直至進化/道具改變屬性

爆機可以有唔關事嘅寵,甚至1隻超勁帶5隻唔關事都得
限gen係咪都係咁
我玩緊限gen1 由1玩到依家195卡緊都係用緊gen1怪
我以為要用死, 仲諗, 哇, 都幾難遇喎
你可能理解錯咗
如果你係限gen1 咁可以上場嘅就只有gen1

即係你帶電擊獸 鴨嘴獸冇問題,但係進咗化就計gen4,咁就上唔到場,但係帶到尾當係負擔咁食咗你個位爆機都冇問題
呢個情況係比你解鎖多啲寵計過到關咁解,有抽獎券 唔同種類完成次數+1咁解
本身對個game play冇幫助

例子: 你帶1隻超夢夢 好勁咁夠你1隻打晒,咁你後面5隻甚至唔用都冇所謂,咁你途中捉咗啲垃圾就咁擺係冇所謂,用唔到咁解,但係過關照計個章

如果你mono飛,你係帶唔到鯉魚王入場,但係你可以開game後捉鯉魚王之後進鯉魚龍就可以上場
或者你夠好彩有dna 都可以合體,只要成品有飛行系就得
想問蓋歐卡應該要點玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞