[月經] iOS集中討論區 (255) 鈦貴不是它的問題

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
唔洗期待太多
今年有「AI」做headline頂住個市
iPadOS可以留番下年先算
佢搵到OpenAI 同佢合作都夠頂多一年
但佢下年個自家AI 再唔出嚟就會GG
等埋WWDC…. 今年如果冇乜突破性AI 功能, 真係想轉會

見到隔籬用Circle to search 真係好正
準備又冇得wow出聲
拍片係咪都無得wow
三星s9 ultra 文書好用過ipados
我講我哋自己喺屋企
近年除左m1 無咩wow
vision pro
wow咁貴
WWDC 上年Vision pro 真係Wow 既
但今年老實唔太樂觀,Apple 衣幾年D OS發展好似時間停止咁
Vision Pro用M2
但發佈完冇耐已經出M3 Mac
到依家出埋主打AI嘅M4 iPad Pro
美國以外嘅地方都未有得買

WWDC洗唔洗出M4 Vision Pro然後順便全球開賣
其實我諗緊Apple 係唔係想將M4 用到2025 尾先會出M5
M2 拖勁耐先出M3 但半年就出咗M4 , D時間勁奇怪
因為aapl 擠牙膏以為無對手,
懶懶閒出粒無ai 嘅 m3 諗住過到骨

結果對手出Snapdragon X Elite
aapl 迫住出招
有競爭係好事
起碼逼到Apple做嘢爽手啲同唔好開鳩價
發佈半年都無
Apple就可以整新芯再改到部iPad用?
TSM啲schedule咁密唔係話改就改

有外媒提到M3個3mn良率唔夠好cost比整M4高
而家勁kick
vision機能=iPad Air
wow 又出電子垃圾
咁apple 又好少出垃圾
但tim狗果隻吱牙膏真係好黑人憎
庫存大師嚟
慢慢吱
拆機班友話pencil pro嘅電池exact7ly係AirPods電。
成個更新時間表俾佢搞彎曬
留名
冇吸引力
Wow親都係價錢啦
勁開心ms 終於有番部似樣既
Ai 又出得多野
迫人迫蘋果唔好諗住轉完m1就唧牙膏
見到surface $999有16gb ram真係開心左
食屎啦apple
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞