[月經] iOS集中討論區 (255) 鈦貴不是它的問題

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
如果magic Eraser呢啲舊機都冇就真係變盲粉喇
一路都係講緊A17 raw power 先過到m1

起點完全唔同

Ram gpu cpu全部唔計?
話曬local 要行緊一個 3b parameter model
早知換15 pro, 買咗15 plus突然好似落後好多咁
我淨係知而家15可以收返埋
夾硬要講8gb ram限定就唔講落去了
過多3個月trade 左佢換16 pro max
睇下AI係咪真係咁正
我冇M1 iPad
想問下要玩到佢AI個part係唔係要買美版/日版/台版嘅機啊? 見佢有一part係OpanAI
如果係, 有無話點樣香港買外國機最方便
想match
香港有chatgpt先算
Beta版本都算係咁,用落無乜問題
係,我都有印象有兩間銀行係,就係唔記得邊間
不如咁講,三星依家都仲有三個月時間將galaxy ai 執翻好,如果唔係落到9月Apple 出新機一堆出新iOS 18唔敢想像堆YouTube 比較有幾難睇
個llm 都出埋數據係3b parameter model

我就諗緊8GB 都會唔會唔夠快
Control Centre del咗下面兩頁即刻順返
點過啲password去Apple password到?
我喺1Password export csv files
跟住開apple password 佢問我im 唔import

就係咁
不過我喺Mac搞
自己sync
iOS iPadOS 就冇試過
實測ios18 db銀行app

東亞✅
Mox✅
支銀✅
匯豐恆生✅
HKJC彈app
鳩估a16最後都會有得玩閹版AI類似之前iPad Pro 2018/2020有stage manager咁 但就可能少啲function(gen圖)始終而家最新嘅Model(15/15 plus)都冇得玩真係好過分 實俾人屌到仆街

至於今年新機:
iPad Mini 7用binned A18 (少一個p core/gpu)
iPhone 16/16 Plus粒cpu同mini 7一樣
iPhone 16 Pro/ Pro Max就滿血叫A18 Pro

tldr: 中國香港用乜撚AI?有國安法同23條就夠啦
講真cut走Gen圖嗰啲大食嘢咪得
起碼打字嗰啲同埋執相都比舊機用下掛
何況嗰部嚴格嚟講都唔係舊機 只係舊一年嘅U
有冇人已經up左ios18 beta
airpodspro2 d聲好似覺得好左
仆街佢control Centre嗰度乜都有得改
就係冇得改Wi-Fi, Data嗰度個排列

而家AirDrop擺喺上面又冇得調位 平時係data同藍牙擺嗰度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞