[月經] iOS集中討論區 (255) 鈦貴不是它的問題

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
我見10core先pre order乜乜乜
近幾年睇唔到apple 有咩重心
apple silicon 比人感覺走緊intel 舊路
MAC同IOS 愈來愈windows
bug勁多又唔FIX 每年加點冇撚用既新功能 修修補補
好耐冇啲大贍設計同新功能
Apple Silicon當初M1一出 係jump得超勁
Intel chip變咗笑話
所以之後先感覺無大革新

(用落真係唔夠Windows多bug)
等睇gaycook走人 有乜新改革
有無人知邊度仲有得買
無乜
除咗”AI”Android都更新到無乜大革新
摺機已經5年 依然係個niche market
Apple silicon邊有咁快係intel舊路阿?佢年年IPC升級同架構改變都唔少wor,A系列chip就可以話佢擠牙膏啫
應該話依家成個CPU界都係OnOn99咁啦

但我唔覺得Apple silicon每年個進步少

當然,如果一般用家,由M1去M3Max都唔會feel到有咩大分別因為效能一早過剩
公道d講
講bug同埋on9野
MacOS同iOS仲比windows同android好
雖然真係拉近緊個on9距離
蘋果生性啦好唔好

衣家個世代反而似當年手提電話出到無野好出,衣家其實大家都等緊下一次iPhone呢類革命性產品出現

本身Apple賭左落vision pro,點知又行得唔夠快,係快過meta,但唔係革命性囉,同埋件野太貴太大舊暫時都好難普及,望就望過多三五年可以做到。相反,meta同rayban幅眼鏡就越黎越多人睇好同不斷賣斷貨,睇怕最後都係要個size去到接近眼鏡d人先接受到同埋方便帶出街
對iOS同macOS失望咗好耐,實在太多bug

不過用慣咗,冇得轉啫,特別係windows,真係俾個11嚇死

VP最大問題係連佢哋自己出嚟做乜都唔知,自己做唔到個killer app出嚟,而指意第三方係冇可能

睇佢發佈會,拎嚟睇波子顏色佢都諗得出,就知成班幾咁離地
iPad pro 11吋m4冇貨
重心就係upgrade個相機
佢究竟有無俾蘋果爹中出過
wwdc 係咪第一日有直播
同埋出新emoji
M4只係轉n3e再超頻+NPU
先進工藝紅利慢慢失效
Apple 學intel 超頻應對

請問下點解啲mail app 通知全部都變到unlock下冇顯示內容
M3轉M4係因為成本嘅問題而要咁快出同換代啫
X elite食多咁多watt都只係敢拎嚟同M3比,都唔敢拎返差唔多watt嘅M3PRO/MAX嚟比,就知架構上都仲係領先緊
唔好講apple同intel啦,AMD都唔覺佢有咩大進步
根本係成個CPU世界都係ON99緊
屈機嘅暫時都仲係得老黃,冇人見到車尾燈住
添曲條狗閪都唔係第一日做呢啲狗閪嘢
佢會同你講真10core,然後全部降頻
發覺Live Voicemail包埋介面版留言信箱
將地區改做美加就得
希望第時支援廣東話同Shortcuts
自動過濾埋啲垃圾留言
有冇人突然用唔到visual voicemail?
一路都用得好地地,唔知係update咗17.5.1之後有問題定點

我用緊3hk,打上hotline落門市都話唔知乜事,佢哋連自己公司有visual voicemail呢樣服務都唔知
試過Google搵到嘅方法(reset network setting)都唔得
有冇計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞