[月經] iOS集中討論區 (255) 鈦貴不是它的問題

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
我升完第一時間係del咗啲分頁

唔係d 濕9翻譯功能
係要一個私人助理
知道晒你d 野

公司咁多whatsapp
問一問Siri 就自己揾返出黎

方便勁撚多

如果可以既話
連外國Youtuber都quote佢地測試數據就知
仲有會care privacy同易用
首選一定係Apple
但好懷疑佢個AI有幾清楚個用家...係咪一定要用佢原生iMessage先做到佢demo個D野
例如知道邊個係你老母, 知道佢之前同你講過乜咁
同os 17比差唔多?
順的,有時候少少loading time
今晚又up 黎玩下
有冇人升左ios部機有發熱問題
Mini 5無
正常升完都會熱
IOS 18 BETA 1
BUG :
1.卡頓問題很少遇到,但是第三方App不適配、不上島、閃退問題是有的,我這裡時間緊,暫時沒統計。

2、快捷指令很多都不支援iOS 18。

3.部分App通知沒有預覽,例如小而美。

4.淺色模式下小組件不變色,其它都變。

5.控制中心可能會殘留不存在的圖示痕跡。

6.控制中心拖曳大組件有小bug。

7.控件庫偶爾混亂。

8.通知聲音可能會變小。

9.照片濾鏡無法微調。

10.備忘錄加密無法使用人臉辨識開啟。

11.大圖示模式排列不規整。

12.控制中心控制其它設備數量不準。

13.家人共享的頭像顯示混亂。

14、Imessage沒有稍後發送。

15.鎖定畫面通知設定為數量時,點選訊息無法跳轉。

16、螢幕存取限制可能無法關閉權限。

17.靈動島可能位置錯亂。

18.可能深淺牆紙不會自動切換。

19.圖示著色可能失敗變成空白圖示。

20、控制中心頁面切換掉畫面。

21、桌面小組件編輯可能會卡住。

22、相簿全部照片介面滑動可能會掉幀。

23、手電筒示寬動畫可能會遺失。

24.電話偶爾黑屏,打不出去。

25.部分設定內容沒有漢化。

26.自備鍵盤打字聲音忽大忽小。

以上的問題不一定會碰到,出現的情況都是機率性。
股票升係邊個講先可以信?
其實我手頭上仲有部tab s9 ultra同埋pixel 7 pro,我試咁耐完全體會唔到galaxy ai 功能先進位係咩
我有好多homekit,多一頁勁方便
可能要好似差電咁,要學好撚耐先得
咁即係冇用過s24
rich
S24比S 9 ultra 多咩AI 功能咁撚把炮?
咁仲轉唔轉會?
真心呢個先叫AI,其他果啲AI裝個APP就得
下一間做到嘅公司應該係MS?因為佢set咗個AIPC嘅下限要45TOPS,理論上都可以做到個人化,但暫時淨係見到個recall有少少用,但係距離apple intelligence都仲差啲距離
理論上唔使,因為apple之前開源咗個project,係去read你個screen發生緊嘅事,咁樣嘅話,理論上佢係睇緊你睇嘅嘢,你睇過啲咩,佢就見過啲咩,然後就會記得
另外佢都有開放個API,寫APP嘅人有用就更易理解你
都係好明顯現時得apple 做到
同埋睇完wwdc 片 經apple Siri用chatgpt 都比純用chatgpt /其他機用chatgpt 有私隱保障

MS方向差唔多,但ms 實行Recall 方法係私隱災難
現時big tech有邊間公司嘅用戶係放心24小時俾佢mon 住做咩?
應該係問佢轉會未?
Safari 咪有個新嘅highlight 幫你直接搵啲重要嘢出嚟嘅,有冇人知點樣開到?地區係用緊美國之前試過成部機,轉英文做第一語言但係都冇,而家淨係Safari用緊英文,但係又冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞