台灣立法院爆發多次肢體衝突 有女立委被撲倒

521 回覆
129 Like 10 Dislike
支持聽政會質詢 不過廢咗監察院呢個廢物先講
因為選民唔係得合理派,仲有勇武派,拉票呀,打啦
民進黨自己攞黎嘅
政治選舉9成人咪又係情緒行先 有幾多人會去睇細節先投
台灣女權撚又消失
都係中國香港好

沒有沒有沒有 。沒有~通過~
爆條撚咩台灣人wfc,台灣而家經濟咁好鬼同你太陽花個個都炒股啦

PS:住左係台灣6年
谷針重勁過香港
脆你老母
今次調查權、聽證權修訂係同監察院重覆
監察院本身係廢物 監察院的院長、副院長、監察委員宜家係由總統提名,由立法院行使同意權
成件事要改根本係要修憲 廢除監察院

但2004年改修憲門鑑第一步係要立法院3/4 同意 根本唔可能修憲

宜家呢條改革案本身就有可能違憲

孫大炮五權憲法本身就係一件笑話
但民進黨啲動員力明顯高一班
如果藍綠交換一定俾啲女權撚屌撚死
民進黨8年執政一樣大撚把
但幾佩服佢哋做在野黨時啲動員能力
留名睇下有冇中國人
明明係太監
教人屌屄
即係你認藍白係中共一路?
好激丫媽丫
就算用左, 結果都唔會有乜野改變, 都係會激嬲當年既年輕人
然後送票俾民進黨
無錯, 當年動用權力, 應該可以避免立法院被佔領
但換黎講, 係學生被驅離, 暴力對待既畫面
所以最後都係死

民進黨係識玩政治, 不斷挑起沖突, 係咁拋個波出黎, 等睇你地點接
暗地裡就做小動作, 徐巧芯先排先被抽插完, 形象破滅
至於韓國瑜, 民進黨就係要你不斷花精力去處理呢D野
你公平公正嘛, 咁你就要公平公正咁處理
但係你班豬隊友係咪唔會犯錯, 到時你處唔處理
只要有一件做得唔到位, 就等俾民進黨以及側翼開炮
到時真係要處理"自己人", 班"自己人"會唔會出黎屌連"自己人"都唔保

如果真係發生太陽花2.0, 我真係唔知韓國瑜可以點做
因為到時佢點做都係錯, 動用權力驅離
咁韓國瑜就徹底得罪年輕人, 作為藍營少數有號召力既人
將會喪失其政治力量

放任, 就係太陽花2.0, 再次佔領

當日藍營搵韓國瑜黎做院長, 我就估到民進黨一定會咁玩法
幾時都講, 國民黨班白痴, 到而家都仲未搞清楚自己既位置
真係違反憲法,有機制處理,唔明衝上去做咩
就係要呢個畫面, 就係要制造事端
國民黨就係唔識玩, 所以做在野黨咁多年
港區國安法出動根治中國台灣人嘅時候
韓國瑜係黑箱到條文無讀無公開叫人舉手表決
連記名投票都無做 人地threads 都講得好清楚上次咁做係1989年
反而後生反綠嘅都只會匿喺網上屌
根本就冇一個會肯出嚟
條文有讀,係人數優勢下記唔記名都贏。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞