台灣立法院爆發多次肢體衝突 有女立委被撲倒

521 回覆
129 Like 10 Dislike
根本就係過去八年,民進黨打破遊戲規則,俗語講句,各自玩八年,撈油水就算數

但民進黨過去嗰八年,特別最後四年,係諗盡辦法將自己嘅權力抗到無限大,例如搵阿唐鳳整個真理部出嚟,亦都可以對於好多議題,自己身有屎做咗,但唔俾人去調查

而家就係要用呢個方法打破呢一種咁嘅所謂假民主真極權,竟然仲會有人反對
KMT就不意外

但係threads班小草⋯⋯

唔改, 對佢最有利
反正佢都做左兩任, 無得再連任
連記召都可以700+天唔開, 做一個無情既讀稿機械人
點解要玩自己
偽中立個苗xx就係講啲唔講啲先睇佢唔起
根本就係 在野時極大化自己權力,主政時極細化在野權力。點會有人想有人監督自己
廢死苗
講經咩連區議員都落選
日日睇綠媒完全唔睇另一邊媒體唔識自己分析既大把
台灣本地好多餵到埋嚟就食你話好咪好衰咪衰
香港都好多呢啲人,淨睇綠媒單方面報導得出既結論一定最公道
去咗拍木曜呀,你追貼啲先講一陣又俾1450笑
分2集拍,拍咗2年咪唔得閒做記召
第1集星期四上咗有得睇啦,不過最好睇就係即時聊天室
因為要控制人嘅思想,最好就係從傳媒渠道入手
台灣多個電視台,每日扭開電視台都會有選擇

所以最好嘅方法就係主力去推佢想你睇到嘅頻道,同時去刪咗佢唔想你聽到嘅頻道

三民自奶到雪雪聲就冇問題,中天就十惡不赦要拉人封艇,咪就係要從資訊獲得渠道入手
講經咩,廢死班左膠只係小數
殺人填命天公地道,班廢死講到得殺人犯有人權,俾人殺嗰個既公義去咗邊?
得某市先會包庇殺人犯俾安全屋佢住
言則你認同國民黨班流氓手法推人落主席台 帶戰鬥手套打人 直播出哂鏡睇到哂班流氓黨點傷人
笑撚死,乜撚嘢叫恃住人數多就自己傾完先過?

民主從來都係協商,特別係出現咗如果有一個少數派嘅關鍵票數,可以令到一個方案通過或者唔通過,兩個所謂大黨,就係要搵佢傾

講難聽啲,今屆先至叫做比較似返民主,上屆就係民進黨攞晒半個立法院,又係總統,佢講乜都可以過到

你咁就覺得冇問題呀?
即係你咪又係睇顏色去睇有冇問題?
冇咗監察院嘅話在台港人最後一個申訴方法都冇埋
每個字我都識, 但點解我會睇唔明

佢上主席台既動機係咩?衝上主席台唔係流氓手法?
https://youtu.be/IDjtMbR12eM?si=oKrmvh_XfVOm-Y69
你睇埋憲法第95條先講啦 監察院就係憲法有的權利要修憲轉移部分俾立法院 係要3/4 立委支持先得 根本唔可能
自己爬上去,去到人地頭頂,仲唔比人推走佢,唔通係到玩人疊人
剪咗前面,只准報佢係人頭頂跌落去
條友200磅壓落你條頸到唔知叫唔叫謀殺
不過其實我都某種程度欣賞佢明知道自己嘅主張係台灣非常少眾都夠膽提出
因為核心問題唔係民進黨做成點
如果你講既野係台灣人最care, 咁賴清德根本就無可能贏到大選
要留恴就算民進黨咁多負面新聞情況下, 都仲有4成人係支持佢地繼續執政
假如無果一堆爛事, 衝上6成, 甚至7成我都唔意外
因此必然有另一個更重要, 更核心既原因, 令民進黨不倒

其實今次台灣大選, 已經完全將台灣既情況, 佢地諗乜完全表露出黎
點解白營能夠得到大量支持, 係因為台灣人知道民進黨繼續走落去
會將台灣推向戰爭
但國民黨統派形象太深入民心, 令唔少人認為佢地係投降派
而民眾黨就走出黎同大家講, 我不左不右, 走正中間, 爭取永續現狀

因此民進黨做成點唔緊要, 只要無人代替到佢地掛台獨招牌
台灣就有一部分人點都會支持佢地
旺中拿咗中共152億補助款

咁紅的中天早執早着

根本係fake news大台
根本台灣主流民意而家變咗
台灣意識呢樣嘢越嚟越流行,其一因為省籍情懷消失,外省第三代,預計2028民進黨基本盤起碼四成半只會越來越多

國民黨係白癡成日淨係批評民進黨國際關係
明明民進黨嘅硬傷係民生停電加電費通貨膨脹呢啲
所以咪就係話俾咗民主台灣人都冇用,因為本身人嘅質素同思維都係咁差

你揀一個政黨就係佢究竟有冇為你服務、做得好唔好,而家呢個政黨冇為你做得好之餘,仲會將你推向戰場嘅邊緣,仲要係講緊大家都知道會推向戰場邊緣、可以就快剎車,佢都唔剎車仲要拆埋個剎車掣,再行快啲

但你都仲係可以覺得「另一個睇起上嚟,睇起上嚟咋,其實邏輯上現實上唔會,會投降㗎,所以我哋唔好投佢」,而且仲要心存「永遠有個人幫我拎住台獨旗號、等我內心過得好啲就得啦」,而唔係睇國際形勢同本地社會發展

根本就係比支槍啲馬騮啲,馬騮自己亂咁用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞