台灣立法院爆發多次肢體衝突 有女立委被撲倒

521 回覆
129 Like 10 Dislike
台灣都無乜輸入性通漲 外資除了半導體 IT 根本唔想投資台灣

你係台灣做生意開公司拿個牌搞成一年 做乜撚生意
你知唔知呢幾個位唔填係會令政府仲易貪污 連去監察院申訴, 委員調閱後認為情節違法, 可以移去司法機關呢條路都無埋

考試院關係到每年考生考試 係憲法規定

我從來唔反對要修憲, 你2004修憲將修憲門鑑改到3/4 咁撚高
睇下國民黨籍的軍官退休後個個去哂中共

你知唔知就係因為台軍咁多鬼 美國佬先唔肯賣F-35呢類高科技戰機
賣咗好野你班仆街一野投誠成部機送去中共 美國佬仲駛玩
你班藍白連定義立法規則都未做好

你知唔知人地英國立法係要寫埋違法的要素 1 2 3 之類列埋先叫犯法

之後你個藐視國會罪就無定義係邊個決定可以移送立法機關
你班撚樣連倫理委員會呢樣都無做過 同我玩藐視國會罪?

你知唔知國民黨立委自己爆過口話藐視國會罪就係想賴政府無人想做官

根本呢兩大黨爛到入心入肺 台灣就係有咩人就會選到咩立委
講黎講去咪又係話人多蝦人少
咁民進黨8成無共識既三讀係咩

一個月推完又係咩

一個月仲要係規定要等一個月 佢夠鐘就即刻推
協商、二讀、三讀同一天完成
一定充分討論啦
兩邊都係契弟,風水輪流轉
扮咩唔公平
睇錯數,無一半無共識
https://youtu.be/6pNF17mleSI?si=tJJSK_bdSNWt5caA
係囉,學下民進黨點做啦
臭蟲論有用咩
學民進黨又唔啱呀?
傅崑萁呢條撚樣坐過幾次監 仲去投共收中共order 咁都有53.79%

本身花蓮人質素同屎有咩分別
https://csr.cw.com.tw/article/43648

藍白推弱智法案都唔係第一日
罷免的當院長,更生人當總召

國氓黨好棒棒

黃國昌一個變色龍 柯文哲除了教中共用葉克膜搞活摘器官 還貪污連連

真不知道台灣人這麼好騙
台灣唔係一直都係咁架嘅咩
就係笑佢唔夠膽改五權憲法,依家藍白咪學外國想將監察權劃去立法院
考試權唔係考試咁簡單,仲有人事嗰部分(所以之前削軍公教退休年金單嘢就係用考試院提出方案),而且六十年代行政院已經用人事總處取代部分人事調動權
係咪星期二再開會?
呢個po勁撚多5毛指鹿為馬
一係就睇紅媒當綠媒

真心問台灣有綠媒咩?
好多根本係用錢買
台灣選票一向好易造票
d票勁多位俾人標記
食黃店返工啦垃圾
想戰神昌同苗博雅公開辯論
國民黨民眾黨係委員會就開始玩多數霸凌

淨係見到呢句已經唔使睇
果然連登民主自由,就係綠色嘅嘢就合乎法例、民主自由精神
民進黨黨團總召柯建銘係朝野協商
自己霸住支咪 其他人講嘢就永遠插嘴
咁都叫無經過討論?

一直話自己做超過30年立委,院長 大法官上身
有你講無人講
前瞻都要三個月才能審查通過
服貿放上網超過90日黃國昌當年都叫黑箱
這次17號7點才出再修正動議以你當年自己講的標準不叫黑箱叫什麼
屌班五毛智障拿中時中天紅媒來講 食屎啦
黃國昌這種說話就是誤導欺騙

https://www.youtube.com/watch?v=W98wLPOOkms
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞