台灣立法院爆發多次肢體衝突 有女立委被撲倒

521 回覆
129 Like 10 Dislike
國民黨傅崐萁等53名立委所提法案,三個花東建案皆規定要求可採負債方式建設且須在10年内完工並在法案中規定採"國際標",這顯然就是要引入中國公司,為中共國開大門。

擺明搵中國公司入標 睇你佳山基地個地洞起係邊 仲唔係打算放料俾中共打台灣
沒有沒有沒有通過就有
咁高DOUBLE-LEG 會死人
行政權 係綠營,你個情況只會係綠營批比中國接,即係係都認同綠營同中國是一家
https://www.youtube.com/watch?v=7lRYgYmQkTc

自己睇 立法院你看到的文件全部是保留送院會處理 而且是28個版本中那一個版本?
係外星人控制左藍白,要起外星人基地
垃圾選民選埋 d 賣台賊既結果
答案係不在網上公佈的28個版本

517表決當天早上,藍白才正式提出要通過的黃傅新版。立院還來不及印發給每一個立委,113位立委都還來不及詳閱細看,更沒時間逐條辯論。

517表決當天早上,藍白才正式提出要通過的黃傅新版。立院還來不及印發給每一個立委,113位立委都還來不及詳閱細看,更沒時間逐條辯論。
人地議會有開拖既自由
你幾時見過人大開會會打架?
當日都冇講過要通過兩兆
無咁易啦,後生果班投柯架,點會出黎
上一轉Dcard,大部分都支持柯啲人
係邊個將兩方帶到咁對立呀
國民黨一個二個貪到做地方諸侯咁撚樣果陣
又唔見你講要折衷?
成個國家嘅安全要交比一個否決潛艇 但係自己有座城堡嘅馬文君?
你又洗唔洗睇下點樣傾落去?
我冇直接講藍白係中共同路人喎
藍入面都有謝震武哩類人
反而係你自己將藍白=民進黨敵人
再屈人地係綠共咋
你講撚到民進黨冇貪污,個個好撚清廉,民進黨上下嘅黨員以及樁腳同大陸從來冇過從甚密、冇透過大陸嘅關係而合作獲取個人利益,為台灣人民福祉,盡最大努力犧牲自己

如果我以上講嘅嘢你能夠100%話係正確,咁咪我錯囉國民黨一定係賣台㗎啦,白色一定係賣台㗎啦
民進黨何志偉間陽信銀行夠大搖大擺去大陸開分行同親身走去剪綵,佢又咪輕鬆做總統府副秘書長
呢d又唔係國安危機呀
你自己睇前面啦,係班國民黨用椅子封後門 仲要後面將人推落台 搞到沈立委頭部落地 高低差成2米 咁同謀殺有咩分別
CCToy: 睇唔到
一定係啦
屌綠共你自己衝出黎應
開口就藍狗
再反屈人將藍白=民進黨敵人
人才黎喎
假議會咪最和平囉,對岸就是了
佢而家咪係市議員囉
佢特登揀大安文山呢個藍區去選議員,憑十分一同志票贏,剛剛年頭dpp借佢頂住羅智強,立委輸一萬以內,係唔怕你鬧個隻
兇手郭偉強 仍然逍遙法外
咁佢動機係咩呀? 你冇見佢踩住其他人壓落人條頸到?
即係民進黨做既就唔係謀殺 國民黨做就係謀殺
咁幾年前踩頭跪頸係咪又合理?
仲有上面班cctoy屌舉手投票 全面執政8年唔廢咗佢?
民進黨一直想人返埋位投目的都係想國民黨人返埋位自己去霸主席台
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞