有冇人用緊 新M4 Ipad pro?

1001 回覆
3 Like 90 Dislike
明明Apple Store有1年半時間比你任買
有冇m1 user上咗?
之前m2 得枝Apple pencil有少少分別,冇上到
今次個分別有啲大,諗緊好冇上
但剩係用嚟屋企、旅行睇YouTube
個mon靚好多
但會睇到眼乾
M1都係唔哂錢換了 橫掂仲用到AI
係輕同薄咗好吸引
有冇人用緊 新M4 Ipad pro?
https://lih.kg/CkQiBjX
#780 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

如果唔要 keyboard,唔考慮 combo touch,上面呢隻最好但貴。

市面其他大部分大陸淘寶 ODM,但厚同重。
已經有太多部apple device

諗住等下改Design會點
pitaka 個個最屈機 兩百幾搞掂
今日第一次經過apple store 玩兩部新機pro
第一次拎上手簿係feel 到 但重就唔算太大分別
moon 就咁望分別唔大
個keyboard 只係改良版
今次改輕左再加埋keyboard 好似剛剛好
但13 吋都係太重
不過成萬蚊買佢
都做唔到啲乜野 (已睇wwdc)
我用緊2020 ipad pro 好似冇乜需要換
睇黎唔只我一個,好多人都覺今次個mon唔可以長對住,我用左一日就頂唔順買返m2版,我用m4版玩左半個鐘機已經覺得頭暈,我用m2版玩成個鐘都唔會咁
頭暈又未去到

就真係眼乾

你點買返m2?
上網放部m4再收部靚2手囉,之前用m2 wifi 256 ,之後放左等換m4 256 wifi,而家買返m2 256 5g 2手有apple care+!

有d人係唔岩長睇oled mon,我就係果種人,但睇s24u 同i15pro max又冇問題,好奇怪~
收左幾錢?
果部m2 pro 11 256 5g 收左5700有care
11寸?

led來
係,就咁ips led 我接受唔到m4個oled
miniled咪得
但12.9吋又太大,因為我會用黎打機
我都買左呢隻套,用左機身重左好多,拎上手覺得好重,同埋個cover有d難打開
我覺得pitaka 個個先最正 係四邊冇保護
apple store有冇實物攞上手試?
巴打識貨
用緊 幾好
等佢出埋MagEZ Case 就可以合體用
佢最輕最簿 可以直企同打橫
係冇得四邊保護
magez case 冇個cover 但可以配合magix keyboard 用
因為多咗 kickstand 係會重咗。
Cover 要捽落啲先打開會易啲,anyway 係市面冇選擇,唯有用住先。 遲啲如果 Combo touch 有 offer 或者有其他內置 kickstand選擇就換。
https://youtu.be/ame_9x0F6M8?si=Y6u8_gmyrPZ52sZ3

外國youtuber 都屌緊新ipad os 冇新意
m1 12.9 完全冇意慾換 wwdc ipad 又冇特別, 換黎把鬼
真係旅行 當speaker 導航用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞