有冇人用緊 新M4 Ipad pro?

1001 回覆
3 Like 90 Dislike
上次最後都係Logitech嗰個好撳過原裝

唔建議買佢個keyboard
Keyboard 二千幾
ESIM外國旅行先好玩,例如Orange Holiday Europe同DJB Ultra

依兩張快到不得了

香港就,因為有人偷身份證去轉ESIM,依家如果實體轉ESIM一定要親身換
俾多二千
總會有人聚焦喺錢覺得唔值,但亦真係唔少人唔會肉赤。
玩咗兩日,缺點仲係重。不過第一次有backlit嘅Magic keyboard,之後買返個Nomad Smart Folio之後擺Magic Keyboard喺office用,都係好選擇。
上台
CSL/CMHK應該可以轉,3就100%要轉plan,SMC就睇terms,9成似3

儲值就
3 DIY SOSIM可以轉,不過收$28
聯通都有ESIM
佢整體表現係好過Air wor清
120hz + 4喇叭
係咪好過Air先?點會主觀 呢個係事實黎
你可唔可以唔好為反而反 為駁而駁
唔想同你晒時間討論埋啲on9野
會唔會有問題果個係你
買唔買一樣野 係要睇完youtuber講先至決定到?
你個人無腦去分析同去諗既咩
買棵菜又會唔會睇完YouTuber分析完先買呀!?
講真 無錢買咪唔好買 或者買前幾代
做乜要不斷去搵啲理由去合理化自己唔買係岩

我唔買今代pro 就係無錢
但亦唔會吸引到我唔買pro 而去買Air
你唔想煩就買Air
一震你俾部舊野佢 用一震打柴怪返轉頭重煩
on79
一直問緊你 有咩片同網係其他ipad做唔到

掃mon快+聲好同有咩片同網係其他ipad做唔到 有咩關係
睇清楚少少
esim都有儲值
不過正如上面講選擇唔多
岩用就二千都會俾大有人在,部機都7千幾起跳
唔岩用賣2百俾你都未必會要
唔睇youtuber 唔通信你
睇唔睇youtuber都可以用自己分析
但又要睇你講完好似咁膚淺片面咩
Nas 同cloud都未睇得掂 傻西瓜

識list好哂2部機主要分別先學人講同教人選擇 亂講衰過唔講

到底識分需要同想要未 仲要懶教人 唔好亂up累人
Fair enough
喺手機台見唔少巴打好在意hard sell己見想被認同,繼而爭執,其實好唔健康。
今日收到機
M4 11吋 + Magic Keyboard
暫時感覺上比想像中輕
裸機真係好薄
我用緊 2018 ipad pro
早兩日行入 apple store 同oled 做 ab test,唔覺得分別好大喎,速度上亦唔係覺快咗好多
講真部ipad 用咗5年都想換,不過真係比唔到藉口自己買

利申 用緊 LG G1 65吋 Oled + Samsun neo g7 mini led,唔好話我係色盲 thanks
led同oled 分別唔大?
撇除每個人對影像敏感度不盡相同呢個因素,認真要睇片睇相,仲要揀顏色/層次豐富,同埋光暗對比度高嘅source去做AB比較。
已經唔係講緊依個層次

只係最簡單 明顯 黑畫面 led黑唔到 會灰色
依一點隻眼睇到野 都睇得出好明顯分別
我係百份百認同巴打您
尋日我留過言話會喺暗嘅環境睇片或者鍾意睇恐片都值得考慮,但都被巴打反駁。
我自己就正正鍾意睇恐怖片,又會喺飛機或者臨瞓前喺床睇片,覺得己經值得換。唔係單純講M4唔係勁M2好多,係唔係靠相/畫/音樂搵食,WWDC未公佈iOS或者AI嘅新發展方向等等先值得買新Pro。根本每個人evaluate嘅重點都不盡相同。
我本身用緊 mini led iPad pro

都諗緊為左塊oled 去換機
靚Mon貼做唔到全版
定係Face ID 個堆sensor 唔可以遮住
face id 係其中一個原因

但就算face id 現時都可以縮一半

有人話重係咁粗 因為渣上手好易誤觸
真心勁

勁賤
唔好意思,講得唔清楚
基本上我用iPad只係記下notes ,得閒睇吓YouTube/上下網
如果要享受睇戲嘅樂趣,肯定係會用返大電視

所以當日去到Apple store,我比較嘅係: 係 office 嘅燈光下 做普通文書嘢 / 普通上網嘅感覺,得出嘅結論係無乜大分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞